• Oppskrifter

    Sugar Plums

     
    Sugar Plums
     
     
     
    1/2 kopp tørkede aprikoser
    1/2 kopp dadler
    1/4 kopp rosiner
    3/4 kopp pecan eller valnøtter
    1/4 kopp kokosmasse
    2 ss appelsinjuice
    1 ss Orange likør eller Brandy
    1/4 kopp med sukker
     
    Kjør frukten i foodprocessor
    eller finkutt den for hånd 

    Tilsett resten av ingrediensene
    bortsett fra sukkeret

    Rulles så i små kuler
    og rulles til slutt i sukker

    La de stå kjølig i kakeboks
    og server dem kalde

    Denne oppskriften kom med et Julekort fra USA
  • Glutenfri,  Julegodteri,  Konfekt

    Sjokoladetrøfler

     
    Fikk så lyst til å prøve denne opppskriften
    og den var jo rimelig enkel da!
    Men jeg rullet sjokoladen i sjokoladepulver
    istedet for kakao

    Rullet noen av sjokoladebollene i kokos
    og de var best syns jeg

     
    Tok også på litt smeltet sjokolade på toppen
    og lurer på om de også skal få seg en runde med
     litt hvit sjokolade? 

     

  • Glutenfri,  Julebakst,  Julegodteri,  Konfekt,  Oppskrifter

    Sarah Bernard Del II

    Jeg må nok bare erkjenne at jeg og Sarah
    ikke blir sælig gode venninner

    Men det gikk litt bedre med runde nr to


    Bunn:

    200 gr malte mandler
    200 gr melis
    3 eggehviter 

    Bland de malte mandlene med melis

    Pisk eggehviten og bland alt
    veldig forsiktig sammen 

    Sett kakene ned på bakeplaten vha en skje
    og stek på 175 grader i ca 15 min (gyldne)


    Smørkrem:
    75 gr smør
    100 gr melis
    1 ts vaniljesukker
    1-2 eggeplommer
    1 ss kakao

    Bland alle ingrediensene til smørkremen, og fordel
    kremen oppå undersiden av de ferdigstekte og avkjølte kakene 

     

    Sjokoladeglasur:
    100 gr kokesjokolade
    1 ss smør

    Smelt smør og sjokolade i vannbad

    Ha glasur over smørkremen når smørkremen
    er blitt godt avkjølt
    (evnt bare dyppe kakene i glasuren) 

    Veldig kjekt å ha disse kakene i fryseren
    da de tiner på et blunk!

     

    Idag har vi også hatt runde nr to med pepperkaker
    Imorgen skal hjerter pyntes og henges opp i vinduet
    – og kanskje kommer snøen?  

  • Konfekt

    Sarah Bernard

     
    Ja jeg har forsøkt å lage mine aller første
    Sarah Bernard
    Og de ser ikke slik ut! :
     
    Foto: BT
     
    Mine ser ut som en loffskive med sjokoladepålegg!
    Så jeg er litt skuffet.
    Men gir ikke opp
     
    Nå har jeg tenkt å prøve en annen oppskrift
    så får vi se om jeg lykkes
     
    Tar gjerne imot tips!
  • Glutenfri,  Julebakst,  Oppskrifter

    Kokosmakroner



    Kokosmakroner

    180 gr melis
    250 gr kokosmasse
    1 ts vaniljesukker
    4 eggehviter
    Pisk eggehvitene stive
    Rør så forsiktig inn melis, kokos
    og vaniljesukker med en slikkepott
    Dekk en bakeplate med bakepapir
    og sett deigen i topper på platen med to teskjeer
    (eller spiseskjeer om du vil ha dem større)

    Stekes midt i ovnen på 175 grader
    i ca 12 minutter
  • Julebakst,  Oppskrifter

    Kakemenn

    Kakemenn

     100 gr smeltet smør
    3 dl sukker
    2 dl melk
    1 ts hornsalt
    1 l hvetemel

    Rør sammen avkjølt smør, sukker og melk
    Bland hornsaltet med halvparten av melet
    og ha det i blandingen

    Tilsett resten av melet under omrøring
    til deigen har blitt passe tykk
    Dekk deigen med plast og la den
    stå kjølig natten over

    Kjevle deigen til leiv ca 1/2cm tykk
    Trykk ut figurer og stek dem
    midt i ovnen på 200 grader
    De skal være hvite! 

    La kakene avkjøles og tørkes helt
    før de dekorerees med konditorfarge

    Jeg har dyppet mine menn
    og noen stjerner i sjokolade
  • Julebakst,  Oppskrifter

    Kolakaker

    Kolakaker
    Kolakjeks/Brunepinner
    200 gr sukker
    200 gr smør
    2 ts vaniljesukker
    2 ts natron
    1 ss sirup
    300 gr hvetemel

    Rør smør og sukker hvitt
    Bland i resten av ingrediensene

    Del deigen i 4 og trill pølser

    Legg to pølser på platen, klem dem nesten flate
    og stek dem til de er gyllenbrune på
    200 grader i ca 10-12 min

    Ta dem ut av ovnen og skjær dem på skrå før de blir kalde

  • Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter

    Brente mandler

    Brente mandler
     
    300 gr mandler (med skall)
    125 gr sukker
    125 gr vann
    1 ts vaniljesukker
    1 ss smør
    Legg mandlene i en langpanne
    og rist dem i ovnen på 200 grader
    i ca 10-12 min
    Rør rundt i mandlene av og til
    Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
    og la sukkerlaken koke i 2-3 min
    (til alt sukkeret er oppløst)
    Skru ned varmen på platen ytterligere og
    ha de ristede mandlene i oppkoket og
    rør forsiktig til alt vannet er borte
    Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
    og mandlene får en “grå” farge

    Obs! Ikke bruk for sterk varme
    for da blir sukkeret brent!

    Rør videre igjen til alt sukkeret
    har smeltet igjen
    og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
    rundt mandlene som nå er karmellfarget

    Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
    (noe som gjør det enklere å dele mandlene)

    Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
    Bruk f.eks to gaffler

    Oppbevares i tett boks på et tørt sted

    Nydelig!
  • Julemat,  Juletradisjoner,  Oppskrifter

    Juleribbe


    Juleribbe

     

    Denne måten har vi i familien min laget juleribba i alle de år
    (men det var før jeg oppdaget langtidsstekt ribbe i 2017)

     
    Familieribbe finner jeg fersk hos MEGA (ferdig rutet)
    Gnir hele ribba godt inn med salt og pepper og lar den ligge
    godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager   

     

    Legg ribba med svorsiden ned i en langpanne
    Sørg for at du smører med noe fett først
    så ikke svoren setter seg fast i pannen!

    Heller oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
    Dekk over pannen med alu.folie
    Damp på over-og undervarme i 200-230 grader
    i 45 minutter midt i ovnen!

     

    Snu ribba (ta vare på vannet, til saus)
    Jeg ruter opp enda mer når den er ferdig dampet
    Går som en lek!
    Stek så ribba på 180 grader i ca 2-2,5time
    (jeg steker ribba midt i ovnen)
    Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
    Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
    og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
    Evnt bruk en ribberist!

     

    Hvis svoren ikke er sprø nok når ribba er ferdig stekt
    kan du sette ribba øverst i ovnen og sette på grillen
    Med ovnsdøra på gløtt
    Følg med hele tiden for svoren blir fort brent!

     

    La ribba hvile seg i 10-15 minutter før du skjærer i den
    Del den opp i 3cm tykke skiver

     

    Voila!

Scroll UpScroll Up