• Juledrikke,  Oppskrifter

    Eggnog


    Eggnog
    12 porsjoner

    9 dl melk
    2 kanelstenger
    1 vaniljestang
    litt revet muskat
    12 egg
    1 og ½ kopp sukker
    1 og ½ kopp mørk rom
    1 og ½ kopp brandy
    1 spiseskje vaniljesukker
    9 dl fløte
    Friskrevet muskatnøtt til topping

    Bland melk og krydder
    og varm det sakte opp på lav temperatur
    Bland eggeplommer og sukker
    Rør deretter melkeblandingen inn i eggene
    Kok deretter opp hele blandingen under omrøring
    til den tykner og minner om krem
    Sett så blandingen til avkjøling

    Til sist røres alkohol, vanilje og muskat inn
    La eggnogen hvile et par timer
    for å få frem den riktige eggsmaken

    Pisk kremfløten og ha den i eggnogen
     og riv over muskat før servering

    Drikken kan også serveres varm
    En litt enklere versjon finnes her

  • Oppskrifter

    Fikenmarmelade

     
     
     Fikenmarmelade
     
    250 gr fiken eller aprikos
    2 dl sukker
    4 laubærblad
    2 dl portvin
    0,75 dl rødvin 

    Skjær fiken/aprikos i tynne biter/strimler
    Legg fiken/aprikos, laubærblad og sukker lagvis
    Hell over vin og kok til passe konsistens (uten lokk)

    Å jada, marmeladen smakte fortreffelig
    både til brie og camembert….!

    Nydelig! 

    En stor takk til denne fruen for inspirasjon!
     
  • Glutenfri,  Julebakst,  Julegodteri

    Vepsebol

    Vepsebol

     
    2 eggehviter
    125 gr sukker
    1,5 ts vaniljesukker
    125 gr kokesjokolade, grovt hakket
    125 gr mandler, grovt hakket
    Pisk eggehvitene stive
    Tilsett sukker og vaniljesukker gradvis
    til marengsen er glatt og fin
    Vend til slutt forsiktig inn mandler og sjokolade
    med en slikkepott 

    Lag topper med teskjeer på bakeplate

    Stekes midt i ovnen i varmluft
    på 170 grader i 15 minutter
    Eller på 180 grader over/undervarme
     
    Avkjøles på platen! 

     

    Note to self: Lurer på om jeg skal prøve med 3 eggehviter neste gang
    eller evnt redusere mengden på sjokolade og mandler
    slik at de blir enda mer luftige!
     

  • Julegodteri,  Oppskrifter

    Delfiakake

     
    Delfiakake
     
    200 gr kokesjokolade
    4 ss sterk kaffe
    250 gr delfiafett
    2 egg
    2 ss sukker
    1/2 pk Per-kjeks
    Marsipan
    Valnøtter
    Gelétopper 

    1. Kle en form med bakepapir eller aluminiumsfolie
    2. Smelt sjokolade og kaffe over svak varme
    3. Smelt delfiafett og la det avkjøle
    4. Visp eggedosis av egg og sukker
    5. Tilsett sjokoladen og evnt knuste valnøtter og visp godt
    6. Tilsett delfiafett under vispingen, litt etter litt
    7. Legg røren lagvis med kjeks evt. marsipan
    8. Settes kjølig

     

  • Julegodteri,  Oppskrifter

    Oreokuler

     
     
     
     
    Oreokuler  

    1 pakke Oreokjeks

    1 pakke Philadelfiaost
    200 gr Sjokolade
     
    Knus kjeksen og bland inn osten
    Avkjøl en times tid før du
    triller kuler av blandingen 

    Kulene må inn i kjøleskap igjen
    før de rulles i smeltet sjokolade

    Bruke gjerne både mørk og hvit sjokolade

    Disse kulene smelter på tungen
    For min del holdt det med en..

     
     

     

  • Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter,  Tips

    Bountykuler, bedre enn sjokoladen!



     

     


    Bountykuler

    50 g smør
    1/2 dl sirup
    1/2 dl melis
    2 dl kremfløte
    200 g kokosmasse
    200 g kokesjokolade eller melkesjokolade

    Bland alt unntatt kokosmassen (og sjokoladen) 
    i en kasserolle og la det koke på svak varme
    til blandingen blir hvit og seig 
    Tar ca 10-15 min



    Ta så kasserollen vekk fra platen
    Tilsett så kokosmassen og bland godt

    Avkjøl blandingen i kjøleskapet
    (jeg har latt min stå over natten)
      

    Trill deretter ut små kuler og legg de på bakepapir
    og inn til avkjøling igjen i minst en time

    Smelt sjokoladen i vannbad
    og vend
    de avkjølte kulene (en og en)
    godt i sjokoladen med to skjeer

    Så må de avkjøles i kjøleskapet igjen
    til sjokoladen har stivnet 

    Disse må oppbevares kaldt

    Jeg bruker å ta dem ut litt før de skal serveres
    slik at de blir tempererte
    Mens andre her i huset liker dem best kjøleskapskalde

     

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Scroll UpScroll Up