• Dessert,  Glutenfri,  Oppskrifter

    Nyttårsdesserten

     
     
     
     
    Jeg fant en dessert på baksiden i en reklame som kom i julen
    men reklamen ble nok kastet før jeg rakk å notere ned oppskriften
    Men jeg husket ingrediensene og det holdt lenge
     

    Det kan vel kanskje kalles en:

    Jordbærdrøm
     
    200 gr jordbær
    2 plater gelatin
    0,5 dl sukker
    0,4 dl vann
    1,5 dl fløte
    Litt vaniljesukker
    Litt sitronsaft 

    Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min
    Vask, rens og tørk jordbærene
    Kok opp vann og sukker 

    Klem forsiktig ut av vannet på gelatinplatene
    og legg dem i sukkervannet
    Rør til de er oppløst og sett så laken til avkjøling

    Mos jordbærene med stavmikseren

    Pisk krem av fløten tilsatt litt vaniljesukker

    Bland så jordbær og krem og skvis over saften av en kvart sitron
    Bland sammen

    Tilsett så den noe avkjølte sukkerlaken
    i kremblandingen under omrøring

    Bland godt

    Fordel kremen så i porsjonsglass

    Settes kaldt minst en time

    Pynt med revet hvit sjokolade

    Nydelig! 
     
     ..mmmMmmm.. 

  • Julemat,  Oppskrifter

    Kalkun

    Nyttårsaften stekte jeg
    K a l k u n

    etter alle kunstens regler


    Rett fra ovnen! Kalkunen skal være romtemperert
    når man begynner arbeidet med den

    Fjern posen med innmat og tørk
    godt av kalkunen både inni og utenpå

    Jeg lagde først kryddersmør
    70 gr romtemperert smør + div krydder + noen fedd hvitløk
    Dette smøret smurte jeg godt inn
    under skinnet
    på kalkunen!

    Ble noe kryddersmør til overs som jeg
    smurte inn hele kalkunen med
    For deretter og salte og peppre hele kalkunen

    Fylte kalkunen med hvitløk, epler og svisker
    + klementiner til Thanksgiving
    Bruker vel det jeg har tilgjengelig egentlig 

    Jeg la den så i en langpanne
    (jeg hadde smurt med smør)

    Så penslet jeg den med smeltet smør tilsatt
    salt og pepper

    Satte i et ekstra steketermometer
    Termometeret skal vise 70 grader
    når kalkunen er ferdig stekt

    Fylte litt vann i langpannen
    Akkurat nok til at den dekker hele pannen
    Inn nederst i ovnen på 160 grader
    30 min pr kg

    Ca hver halvtime helte jeg væske over kalkunen fra langpannen
    samtidig som jeg penslet den med
    det smeltede smøret tilsatt krydder

    Sprutet noen striper med honning
    over kalkunen mot slutten av steketiden

    Det luktet helt herlig og smakte helt himmelsk!
    Kalkunen ble kjempe saftig!
    Ja, det er den beste vi har smakt!


    Anbefales!

     

  • Julemat,  Middag

    Kalkun

     

    Nyttårsaften stekte jeg
    K a l k u n

    etter alle kunstens regler


    Rett fra ovnen!

    Kalkunen skal være romtemperert
    når man begynner arbeidet med den

    Fjern posen med innmat og tørk

    godt av kalkunen både inni og utenpå
     
    Jeg lagde først kryddersmør
    70 gr romtemperert smør + div krydder + noen fedd hvitløk
    Dette smøret smurte jeg godt inn
    under skinnet
    på kalkunen!  

    Ble noe kryddersmør til overs som jeg
    smurte inn hele kalkunen med
    For deretter og salte og peppre hele kalkunen

    Fylte kalkunen med et par hvitløksfedd, epler og svisker
    Jeg la den så i en langpanne

    Så penslet jeg den med smeltet smør
    tilsatt salt og pepper

    Satte i et ekstra steketermometer
    Termometeret skal vise 70 grader
    når kalkunen er ferdig stekt
    Fylte litt vann i langpannen
    Akkurat nok til at den dekker hele pannen
    Inn nederst i ovnen på 160 grader
    30 min pr kg  

    Ca hver halvtime helte jeg væske over kalkunen fra langpannen
    vekselsvis med at jeg penslet den med
    det smeltede smøret tilsatt krydder

    Sprutet noen få striper med honning
    over kalkunen på slutten av steketiden
    Det luktet helt herlig og smakte helt himmelsk!
    Kalkunen ble kjempe saftig!
    Ja, det er den beste vi har smakt! 

    Anbefales!  

     
  • Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter

    Karameller

     
     
     
    Karameller
     
    1 dl søt kondensert melk
    (jeg fant kun Vikingmelk, og brukte den)
    1 dl brunsukker
    1 dl sukker
    1 dl lys sirup
    1oo gr smør
     
    Jeg tilsatte også litt julekrydder 
    som Nellik og Ingefær
     
    Bland alt sammen i en gryte 
    og rør hele tiden til det koker
     
    La massen koke under omrøring  
    i ca 6-8 minutter
    Hell massen i en smurt form og avkjøl
    Del opp i biter når massen er helt avkjølt
    å pakk dem inn i cellofan!
     
     
     
    Jeg brukte små konfektformer
    og avkjølte karamellene i kjøleskapet
     

    Men de må være kjøleskapskalde for å få dem ut av formen

    Så egentlig var den beste løsningen å pakke dem inn i cellofan
    for den klistret seg ikke fast i karamellene =] 

     
     
     
     
  • Dessert,  Glutenfri,  Oppskrifter

    Jordbærdrøm

     
     
     
     
    Jeg fant en dessert på baksiden i en reklame som kom i julen
    men reklamen ble nok kastet før jeg rakk å notere ned oppskriften
    Men jeg husket ingrediensene og det holdt lenge
      

    Det kan vel kanskje kalles en:

    Jordbærdrøm
     
    200 gr jordbær
    2 plater gelatin
    0,5 dl sukker
    0,4 dl vann
    1,5 dl fløte
    Litt vaniljesukker
    Litt sitronsaft  

    Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min
    Vask, rens og tørk jordbærene
    Kok opp vann og sukker  

    Klem forsiktig ut av vannet på gelatinplatene
    og legg dem i sukkervannet
    Rør til de er oppløst og sett så laken til avkjøling

    Mos jordbærene med stavmikseren

    Pisk krem av fløten tilsatt litt vaniljesukker

    Bland så jordbær og krem og skvis over saften av en kvart sitron
    Bland sammen

    Tilsett så den noe avkjølte sukkerlaken
    i kremblandingen under omrøring

    Bland godt

    Fordel kremen så i porsjonsglass

    Settes kaldt minst en time

    Pynt med revet hvit sjokolade

    Nydelig! 
     
     
     ..mmmMmmm..  

Scroll UpScroll Up