• Dessert,  Glutenfri,  Julemat,  Oppskrifter

    Amerikanske Julepannekaker

     
     

    Amerikanske
    Julepannekaker

    5 dl mel
    (jeg bruker glutenfritt)
    4 egg
    5 dl melk
    4 ss sukker
    1ss bakepulver
    1/2 ts salt
    En liten klype av div Julekrydder:

    Kanel, kardemomme, nellik og ingefær
     
    Mens jeg pisker eggene
    blander jeg det tørre i en egen bolle
    Så tilsetter jeg melk i eggene
    før jeg tilsetter dette i melblandingen
    Stekes i god og varm panne
    Disse skal være tykke som lapper
    Serveres med god sirup på! 

    Evnt server sammen med is – til dessert!

     
     
     
     
     
  • Middag,  Oppskrifter,  Thanksgiving

    Oppskrift ‘Brine’

     
     
    Vi hadde en fin Thanksgiving og kalkunen ble meget bra!
     Her er oppskrften på Briningen jeg brukte

    Brining
     
    Fyll en stor kasserolle med
    4 liter kaldt vann
    2,3 dl Kosher salt
    (Får du ikke tak i Kosher salt kan du bruke 1,5 dl Maldon salt)
    1 dl brun sukker (løs raffinert)
    1 ss hel pepper
    2 løk i båter
    6 knuste hvitløksfedd
    og tilsett alt av krydder som du liker
    Selv tilsatte jeg rosmarin, timian og 4-6 laurbærblad
    – Og 1 appelsin (med skall) oppdelt i båter
    Alt dette skal kokes opp
    og avkjøles igjen med en gang…
     
    Når ‘laken’ er helt avkjølt setter du den i kjøleskapet
     
    Ta ut den ferdig tinede kalkunen
    (den skal alltid tines i kjøleskap)
    Ta ut innmaten og skyll kalkunen i kaldt vann og tørk den
    både inni og utenpå
     
    Når laken er kjøleskapskald tar du den ut
    og tilsetter 3 liter isvann og blander godt
     
    Jeg kjøpte en helt ny bøtte til dette formålet
    vasket den og puttet en stor stekepose oppi
    til kalkunen og væsken
     
    Så la jeg kalkunen oppi bøtta med bena opp
    Så var det bare å fylle opp bøtta med laken
    slik at væsken dekket hele kalkunen
    så knøt jeg igjen posen og satte bøtta i kjøleskapet
     
    Hvis du ikke bruker bøtte men skal ha kalkunen liggende flatt
    må du huske på å alltid legge den ned med brystet først
    og så må du snu kalkunen halvveis slik at briningen blir jevn
    Den kan ligge i denne blandingen i 10-16 timer
    Dess lengre dess bedre
    Ja, noen lar den ligge i tre dager!
     
    Dagen kalkunen skal spises tar du den ut av kjøleskapet
    Tømmer ut væsken
    Skyller kalkunen under kaldt vann
    Tørk den godt både inni og utenpå og lar den ligge på kjøkkenbenken 
    mens du forbereder deg på steking
     
    Jeg laget som vanlig kryddersmør som jeg smurte
    innunder skinnet på kalkunen (fremgangsmåte)
     
    Kalkunen ble skikkelig god og saftig
    Så jeg tenker vi Briner til Nyttårsaften også =)
     
    Ellers har vi stort sett vært syke hele helgen
    og jeg, ja jeg har pyntet til Jul!
     
     
     
Scroll UpScroll Up