Kokosmakroner

 

Det lukter så utrolig godt i huset
når jeg baker Kokosmakroner
Og jeg liker dem best når de kommer rett fra ovnen!

 

Kokosmakroner

180 gr melis
250 gr kokosmasse
1 ts vaniljesukker
4 eggehviter

Pisk eggehviten stiv
Rør så forsiktig inn melis, kokos og vaniljesukker

Dekk en bakeplate med bakapapir
og sett deigen i topper på platen med to teskjeer
(vil du ha større kokosmakroner bruker du spiseskjeer)

Kokosmakronene stekes midt i ovnen
på 150 graderi ca 15-20 minutter

 

Kokosmakroner

✩ A N B E F A L E S ✩

Brente mandler (med melis om du vil)

Vi er veldig glad i mandler her i Julen
Brente mandler er altså et must
Jeg lager en porsjon brente mandler
og vender dem inn i melis når de er ferdige
Og det blir magnificent!

brente_mandler


Brente mandler

 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til

Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)

Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en «grå» farge

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret  har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)

Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler slik at du ikke brenner deg

Mandlene kan serveres slik
eller du kan gjøre som meg- å strø melis over dem

Strø masse melis over mandlene
og vend dem godt inn i melis med hendene
En fornøyelig jobb skal jeg si deg =)

Brente mandler i melis

Mandlene må oppbevares i tett boks på et tørt sted =)

 

✩ A N B E F A L E S ✩

 

Bountykuler

 

Bountykuler

Bountykuler

50 g smør
1/2 dl sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
200 g kokesjokolade eller melkesjokolade
Jeg bruker en blanding av begge deler

Bland alt unntatt kokosmassen i en kasserolle
og la det koke på svak (!) varme i noen minutter
til blandingen blir hvit og seig

Ta så kasserollen vekk fra platen
Tilsett så kokosmassen og bland godt

Avkjøl blandingen i kjøleskapet

Trill deretter ut små kuler og legg de på bakepapir
og inn til avkjøling igjen i kjøleskapet  i minst en time

Smelt sjokoladen og vend de avkjølte
kulene godt i sjokolade

Så settes de inn til avkjøling igjen i kjøleskapet
før de blir klar for å nytes!
Oppbevares kaldt

Jeg liker ikke Bountysjokoladen du får kjøpt i butikken
men disse Bountykulene derimot er virkelig nydelige!

 

✩ A N B E F A L E S ✩

Glutenfri Sjokoladekake i langpanne

 

Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på denne kaken
(etter at jeg tok den med for salg på cup, måtte jeg lage den til de hjemme også)
Veldig enkel, blir lav og lett – og veldig god!

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

200 gr smør
4 ss kakao
4 egg
3 dl sukker
200 gr mel (jeg bruker glutenfritt mel)
1,5 ts bakepulver
1 raspet kokesjokolade (kan sløyfes)

Pisk egg og sukker til eggedosis
Smelt smøret på svak varme, og tilsett så kakao
Rør til alt er oppløst!
Tilsett så dette forsiktig i eggedosisen

Tilsett så siktet mel og bakepulver
Vend det forsiktig inn med en slikkepott
Tilsett den finraspede sjokoladen til slutt

Kle en liten langpanne (29 x 42) med bakepapir og hell røren i

Stek kaken midt i ovnen i ca 17-20 min på 180c
(Min kake er ferdig på 18 minutter)

 

Glasur

100 gr smør
200 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
4 ss sterk kaffe

Alt mixes sammen og smøres ut over den avkjølte kaken
Pynt kaken etter anledningen! Veldig god! Mmm…

Ønsker du en større kake vil jeg anbefale denne!
Den er litt mer tidkrevende og er høy, saftig og mektig

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...