• Glutenfri,  Middag,  Oppskrifter

    Lefsepizza


    Minstemanns favoritt ‘hurtigmat’
    og gjerne til kveldsmat en fredagskveld

    Alt du trenger er en tortillalefse
    og det du ønsker av fyll å ha på pizzaen din

    Inn i ovnen i 10-12 min på 200c
    (jeg fukter alltid lefsa først, innbiller meg at den blir sprøere da)

    Voila!

     

     

     

     

     

     

  • Glutenfri,  Middag,  Oppskrifter

    Andebryst

     
     

    Andebryst



    Snitt fettsiden (små ruter) på andebrystene
    med en spiss skarp kniv…
     

    Gni brystene inn med salt og pepper
    Stek dem så med skinnsiden ned
    i en tørr varm stekepanne, i ca 3-4 min

    Snu dem så og stek på den andre siden i 2-3 min 

     


    Legg andebrystene
    med fettsiden opp i et ildfast form
    og sett dem midt i ovnen på 
    180 ºC i ca 10-12 min
    (
    andebrystene skal ha en kjernetemperatur på 68 ºC)


    Når de er ferdige må de hvile i 15-20 min før de skjæres opp

    Husk at andebrystene ikke skal være gjennomstekt!
    Men rosa og fine!
     

    Serveres med hjemmelaget potetmos eller ovnsbakt potet
    grønnsaker, appelsinsaus, glasert rødløk og sopp!



    Sausen lager jeg av det vi har tilgjengelig her

    Men er inspirert av oppskriften til Wenche



    Jeg tar alt på slump så målene blir bare sånn ca…
    Smeltet 1ss brunsukker og tilsatte ca 2dl appelsinjuice,
    1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche
    og enda mer appelsinjuice (væsken ca 5dl tilsammen)
    litt fløte, salt og pepper og til slutt en liten slump med fett fra andebrystene
     

    Kokes til sausen blir tykk og deilig
    (jeg begynner alltid med sausen først)
     


    Glasert rødløk
    2-3 store rødløk kuttes i båter
    Surr rødløken i litt smør i panna til den er blank og fin
    Tilsett så ca 1 dl rødvin, 1 kanelstang og 2ss sukker
    Ferdig når rødvinen er kokt inn
     
     
    Middagen blir alltid fandtastisk god! 

     
     


  • Glutenfri,  Julebakst,  Kjeks,  Oppskrifter

    Serinakaker

     
     
    Disse syns jeg er utrolig gode
     
    Serinakaker 
     
    150 gr smør
    250 gr mel 
    (jeg bruker Toro glutenfri kakemix)
    2 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker
    100 gr sukker
    1 egg

    Smuldre smør i mel, bakepulver og vaniljesukker
    Tilsett sukker og sammenvispet egg
    Arbeid deigen godt sammen
    og trill den ut til en pølse
     

    Skjære pølsen i like store deler og trill kuler
    Sett kulene på stekeplaten og trykk dem
    litt ned med en gaffel
    Pensle meg egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker

    Stek kakene midt i ovnen på 175c i ca 12 min

     
     
     
  • Dessert,  Glutenfri,  Juletradisjoner,  Oppskrifter

    Riskrem

     
    Riskrem hører Julen til
     
    Jeg blander halvt om halvt med grøt og pisket krem
    Så har du 3 dl grøt, bruker du 3 dl krem
     
    Pisk krem tilsatt 1ss sukker og 1ts vaniljesukker
    Tilsett så grøten i kremen og bland godt
     
    Server med nydelig rød saus!

     

     

Scroll UpScroll Up