• Glutenfri,  Middag,  Oppskrifter

    Lefsepizza


    Minstemanns favoritt ‘hurtigmat’
    og gjerne til kveldsmat en fredagskveld

    Alt du trenger er en tortillalefse
    og det du ønsker av fyll å ha på pizzaen din

    Inn i ovnen i 10-12 min på 200c
    (jeg fukter alltid lefsa først, innbiller meg at den blir sprøere da)

    Voila!

     

     

     

     

     

     

  • Glutenfri,  Middag,  Oppskrifter

    Andebryst

    My favorite

     

     

    Snitt fettsiden (små ruter) på andebrystene med en spiss skarp kniv… 

      Gni brystene inn med salt og pepper
    Stek dem så med skinnsiden ned
    i en tørr varm stekepanne, i ca 3-4 min
    Snu dem så og stek på den andre siden i 2-3 min  

     

    Legg andebrystene
    med fettsiden opp i et ildfast form
    og sett dem midt i ovnen på 180 ºC i ca 10-12 min
    (andebrystene skal ha en kjernetemperatur på 68 ºC)

    Når de er ferdige må de hvile i 15-20 min før de skjæres opp
    Husk at andebrystene ikke skal være gjennomstekt!
    Men rosa og fine!

    Serveres med hjemmelaget potetmos eller ovnsbakt potet grønnsaker,
    appelsinsaus, glasert rødløk og sopp!

     

     

    Appelsinsaus

     

    Sausen lager jeg av det vi har tilgjengelig her
    Men er inspirert av oppskriften til Wenche

    Jeg tar alt på slump så målene blir bare sånn ca…
    Smeltet 1ss brunsukker og tilsatte ca 2dl appelsinjuice,
    1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche
    og enda mer appelsinjuice (væsken ca 5dl tilsammen)
    litt fløte, salt og pepper og til slutt en liten slump med fett fra andebrystene

    Kokes til sausen blir tykk og deilig
    (jeg begynner alltid med sausen først)

     

  • Glutenfri,  Julebakst,  Kjeks,  Oppskrifter

    Serinakaker

     
     
    Disse syns jeg er utrolig gode
     
    Serinakaker 
     
    150 gr smør
    250 gr mel 
    (jeg bruker Toro glutenfri kakemix)
    2 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker
    100 gr sukker
    1 egg

    Smuldre smør i mel, bakepulver og vaniljesukker
    Tilsett sukker og sammenvispet egg
    Arbeid deigen godt sammen
    og trill den ut til en pølse
     

    Skjære pølsen i like store deler og trill kuler
    Sett kulene på stekeplaten og trykk dem
    litt ned med en gaffel
    Pensle meg egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker

    Stek kakene midt i ovnen på 175c i ca 12 min

     
     
     
  • Dessert,  Glutenfri,  Juletradisjoner,  Oppskrifter

    Riskrem

     
    Riskrem hører Julen til
     
    Jeg blander halvt om halvt med grøt og pisket krem
    Så har du 3 dl grøt, bruker du 3 dl krem
     
    Pisk krem tilsatt 1ss sukker og 1ts vaniljesukker
    Tilsett så grøten i kremen og bland godt
     
    Server med nydelig rød saus!

     

     



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Scroll UpScroll Up