Månedlige arkiver: februar 2015

Perfekt ribbe

Juleribbe

Jeg har stekt så mye ribbe før/i Julen 2014
at nå har jeg funnet den perfekte løsningen
varmluft

Forarbeidet er som alltid:

Gni hele ribba godt inn med salt og pepper og la den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager

Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen

Smør en langpanne godt med smør
og legg ribba med svorsiden ned i en langpanna
(smøres først for at svoren ikke skal sette seg fast)

Hell oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader i 45 minutter midt i ovnen!

Ta ut ribba og snitt opp svoren hvis det ikke er gjort på forhånd
Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter
Det går lett som en lek etter at ribba er dampet
Her kan du krydre litt ekstra mellom rutene hvis du ønsker det
(ta vare på vannet i langpanna og bruk det i sausen)

Ribba legges tilbake i langpannen med svoren opp
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!

Stek så nederst i ovnen på 200c 1t i varmluft

Sett opp temperaturen til 225c de siste 20-30 minuttene
for en sprø og luftig svor (fortsatt på varmluft)
Helt til slutt, bruk grillen i 5 min
(men sitt ved ovnen å pass på for ribba kan fort bli brent)

Svoren min blir sprø etter 20 min
og ribba blir slettes ikke tørr
(som jeg var ganske sikker på at den ville bli)

La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver

Alldeles nydelig!

✩ A N B E F A L E S ✩

Andebryst

Andebryst

Snitt fettsiden (små ruter) på andebrystenemed en spiss skarp kniv…
Gni brystene inn med salt og pepper

Stek dem så med skinnsiden ned
i en tørr varm stekepanne, i ca 3-4 min
Snu dem så og stek på den andre siden i 2-3 min


 

Legg andebrystene med fettsiden opp i et ildfast form
og sett dem midt i ovnen på 
180 ºC i ca 10-12 min
(
andebrystene skal ha en kjernetemperatur på 68 ºC)

Når de er ferdige må de hvile i 15-20 min før de skjæres opp
Husk at andebrystene ikke skal være gjennomstekt!
Men rosa og fine!

Serveres med hjemmelaget potetmos eller ovnsbakt potetgrønnsaker
appelsinsaus, glasert rødløk og sopp!


Sausen lager jeg av det vi har tilgjengelig her
Men er inspirert av oppskriften til Wenche

Jeg tar alt på slump så målene blir bare sånn ca…

Smelter 1ss brunsukker og tilsatte ca 2dl appelsinjuice,
1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche
og enda mer appelsinjuice (væsken ca 5dl tilsammen)
litt fløte, salt og pepper og til slutt en liten slump med fett fra andebrystene
Kokes til sausen blir tykk og deilig (jeg begynner alltid med sausen først)


Glasert rødløk

2-3 store rødløk kuttes i båter
Surr rødløken i litt smør i panna til den er blank og fin
Tilsett så ca 1 dl rødvin, 1 kanelstang og 2ss sukker
Ferdig når rødvinen er kokt inn

Middagen blir alltid fandtastisk god!

 

✩ A N B E F A L E S ✩

Glutenfrie Serinakaker

Serinakaker 

150 gr smør
250 gr mel (jeg bruker Toro glutenfri kakemix)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 gr sukker
1 egg

Smuldre smør i mel, bakepulver og vaniljesukker
Tilsett sukker og sammenvispet egg
Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en pølse

Skjære pølsen i like store deler og trill kuler
Sett kulene på stekeplaten og trykk dem litt ned med en gaffel
Pensle meg egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker

Stek kakene midt i ovnen på 175c i ca 12 min

IMG_6074

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...