• Julemat,  Juletradisjoner,  Oppskrifter,  Tips

    Perfekt ribbe

     
     Juleribbe
     
    Jeg har stekt så mye ribbe før/i Julen 2014
    at nå har jeg funnet den perfekte løsningen
    varmluft 

    Forarbeidet er som alltid:

    Gni hele ribba godt inn med salt og pepper og la den ligge
    godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager

    Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen

    Smør en liten langpanne godt med smør
    og legg ribba med svorsiden ned i en langpanna
    (smøres først for at svoren ikke skal sette seg fast)

    Hell oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
    Dekk over pannen med alu.folie
    Damp på over-og undervarme i 230 grader i 45 minutter midt i ovnen!

    Ta ut ribba og snitt opp svoren hvis det ikke er gjort på forhånd
    Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter
    Det går lett som en lek etter at ribba er dampet
    Her kan du krydre litt ekstra mellom rutene hvis du ønsker det

    (ta vare på vannet i langpanna og bruk det i sausen)
    Ribba legges tilbake i langpannen med svoren opp
    Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
    Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
    og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
    Evnt bruk en ribberist!
     
    Stek så nederst i ovnen på 200c 1t i varmluft
    Sett opp temperaturen til 225c og stek videre
    i ca 20-30 minutter til for en sprø og luftig svor
    (fortsatt på varmluft altså)
    Helt til slutt, bruk grillen i 5 min for å friske opp svoren
    (men sitt ved ovnen å pass på for ribba kan fort bli brent)
     
    Svoren min blir sprø etter 20 min
    og ribba blir slettes ikke tørr 
    (som jeg var ganske sikker på at den ville bli) 

    La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
    Del den opp i 3cm tykke skiver

     
    Alldeles nydelig!  

    MEN jeg vil ikke anbefale deg å bruke denne oppskriften
    for første gang på Julaften uten at du har prøvd den ut først
    Det er viktig å bruke en litt liten langpanne og
    også passe på at langpannen ikke tørker ut

    Den andre måte jeg steker ribbe på er denne

     

     

Scroll UpScroll Up