Månedlige arkiver: mars 2015

Glutenfrie Påskekjeks

Påskekjeks


220 gr romtemp. smør
200 gr sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts mandelekstrakt
1 egg
2 ts bakepulver
375 gr mel (jeg brukte Toro glutenfri kakemix)

Sett ovnen på 180c

Pisk smør og sukker luftig
Pisk så inn ekstrakt og egg

Bland mel og bakepulver i en bolle
og tilsett dette i smørblandingen litt etter litt

Deigen skal ikke oppbevares i kjøleskap men brukes med en gang

Kjevle deigen ut på melet underlag og stans ut kjeks med påskeformer
(eller hva annet man måtte ønske å bruke)

Inn på stekeplate midt i ovnen i ca 6-8 minutter

Voila

Påskekjeks

Bacondadler

Bacondadler

Bacondadler

Litt skeptisk, da jeg ikke liker dadler
Men dette var overraskende godt
og skal definitvt lages flere ganger!

Alt du trenger er stenfrie dadler, bacon og tannpirkere

En skive bacon klippes i to
Bruker kun halve skiven pr daddel

Snurr baconet rundt daddelen og fest med tannpirker

Legg de så på en stekeplate med bakepapir
Inn i ovnen på 200c i ca 15 min

Du ser når baconet er ferdigstekt =)

Mmmm….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...