Månedlige arkiver: april 2015

Glutenfrie lapper

Lapper

1 liter kulturmelk
9 dl mel (jeg bruker glutenfritt)
2 dl sukker
3 egg
3 ts natron
3 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker
til eggedosis

Ha i det tørre vekselvis med melken
uten å røre for mye

La røren hvile i minst 20 min

Disse er knallgode

Lapper

(og jeg ønsker meg en steketakke!)

 

✩ A N B E F A L E S ✩

 

Glutenfri Gulrotkake

Gulrotkake

4 egg
3 dl sukker
3 dl mel
Jeg bruker glutenfri Semper Mix
Det funker ikke like bra med Toro sin glutenfrie kakemix!!
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje (bruker raps)
4-5 dl revne gulrøtter (finraspet)

 

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
Sikt i alt det tørre
Rør forsiktig inn olje- og gulrøtter til slutt
Bland alt lett sammen med en slikkepott
Lufta skal ikke slås ut av eggedosisen

Ha røren i rundform (26cm)
Stekes på rist på nederste rille på 190 grader
I oppskriften jeg fikk fra min svigerinne
står det at kaken skal stekes i 1 time
Men min kake er ferdig etter ca 35 min, så følg med!

 

Glasur
100 gr Philadelpia ost romtemperert
1 ts vaniljesukker
150 gr melis
= Piskes til ostekrem
som du har på den avkjølte kaken

gulrotkake
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...