• Glutenfri,  Kake

    Mislykket Ostekake med mandelbunn

     
    Mislykket Ostekake med mandelbunn og krem
     
     
     
    Fikk bare så lyst til å prøve noe annet enn den vanlige kjeksbunnen
    Så jeg gikk for mandelbunn på min ostekake

    Bunn:
    3 eggehviter
    2 dl sukker
    = stivpiskes
    1 dl grovhakkede mandler blandes forsiktig i eggehvitene 
    Stek bunnen i rundform nederst i ovnen
    På 140c i 1 time

    Avkjøles helt
    Når bunnen var avkjølt helte jeg ostemassen over kaken
    og toppet ostekaken med kirsebærgele når massen var stivnet 

    Jeg kledde kakeringen med plast da jeg tenkte at
    det ville bli enklere å løsne ringen
    Og at kaken ville se slett og pen ut
    Men så enkelt var det ikke…

    Plasten satte seg fast i kaken så den så ikke ut langs sidene
    Så kremen er faktisk bare en kamuflasje av en mislykket ostekake

    Men gjestene visste jo ikke det, og de syntes at den var kjempefin
    Og smaken var det jo ingenting å si på  
    Selv om jeg syns ostekake smaker best uten krem! 

  • Gjærbakst,  Glutenfri,  Middag,  Oppskrifter

    Verdens beste glutenfrie pizza

     

    Lørdagspizzaen her i huset er en glutenfri pizza
    med knasende god pizzabunn

     

    Så god er denne pizzaen at selv de som kan spise pizza med gluten
    vil heller spise denne her 



    Glutenfri Pizza


    500 gram mel (jeg bruker Semper Mix)
    1/2 pk tørrgjør
    4-5 dl lunkent vann
    1 ts salt
    2 ss olivenolje
    ½ ts bakepulver

    Rør ut gjær i lunkent vann
    Tilsett så alle ingrediensene

    Alt blandes godt sammen i kjøkkenmaskinen

    La deigen heve i ca 10 minutter på lunt sted

    Smør litt olivenolje utover et bakepapir og hell ut pizzadeigen der
    Bre den utover med en slikkepott 

    Legg så på alle ønskede ingredienser

    Stek pizzaen nederst i ovnen på pizzafunksjon (undervarme + vifte)
    225c i ca 15-20 minutter (til bunnen er sprø og god)

    Jeg syns det er godt med et dryss av frisk Ruccola over pizzaen
    Men spiser aller helst en god salat til…..

    Lørdagsklem

     

  • Julemat,  Middag,  Oppskrifter,  Tips

    Langtidsstekt ribbe

     

    I går var jeg oppe kl 7 for å steke ribbe
    som gikk som et 7timers langt TV program på Julaften
    «Ribba – grad for grad» (for spesielt interesserte..)
     
    Tenkte å bruke denne oppskriften på Julaften i år om den ble vellykket
    (har nemlig hørt så mye positivt om akkurat denne oppskriften)
     
    Det står ikke noe om hvor ribba skal stå i ovnen
    så min stod midt i ovnen under alle prossesser
    – og med vifta på! 
     
    Min tynnribbe var nok usedvanlig tykk med sine 4 kilo
    så etter 6t på 90c (med varmluft) hadde den endelig
    en kjernetemperatur som nærmet seg 85c
    (jeg måtte steke den i 2t ekstra for å oppnå riktig temperatur)
     
    Resultatet:
    Utrolig god og saftig ribbe.
    Så mør at beina på ribba løsnet helt av seg selv
    Den beste ribben jeg har smakt
    var det flere som sa rundt middagsbordet her
    Inkludert undertegnede…
     
    Vi hadde ventet så leeeeenge på ribba og var så sultne
    så jeg glemte helt å ta bildet av herlighet..
    Men noen fikk tatt dette bildet, så det får holde i denne omgang
     
     
    Forrige gang jeg prøvde meg på langtidssteking
    måtte jeg jobbe litt ekstra for å få sprø svor på ribba
    Det måtte jeg ikke denne gangen
    Svoren kom helt av seg selv ila de 15 minuttene den stekte på 210c
     
    Så vi går nok for denne løsningen på Julaften 2017
    Men noterer meg at vi må begynne kl 07 på morgenen!!
    Det er jo viktig at ribba får hvile også før vi skal skjære i den
    Minst 20 minutter tenker jeg

     

  • Glutenfri,  Kake

    Brownies med salt karamell

     

    I går kveld fikk jeg et forsinket bursdagsbesøk
    så da serverte jeg Brownies
    (med både valnøtter, pistasjnøtter og sjokolade i røren)
    toppet med salt karamellsaus  ~ og iskrem

    Jeg helte den salte karamellsausen over Brownies’en
    før jeg satte den i ovnen slik at karamellen
    fikk trekke seg inn i kaken
    Himmelsk godt!

    Her har jeg helt over litt ekstra saus over kaken

     

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Scroll UpScroll Up