Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Kvæfjordkake


Kværfjordkake 

 Bunn
100 gr smør
100 gr sukker
4 eggeplommer
2 dl mel (jeg bruker glutenfritt)
1 ½ ts bakepulver
3 ss melk

Marengs
4 eggehviter
2 1 /2 dl sukker
50 gr hakkede mandler eller nøtter

Langpanne
160 grader i ca. 30 minutter 
på midterste rille

Fyll
1 pose vaniljekrem
2 dl kremfløte

♡ Rør smør og sukker hvitt
♡ Rør inn en og en eggeplomme om gangen
♡ Rør i mel, bakepulver, og melk
Dekk langpannen med bakepapir
og bre røra utover langpannen 
♡ Pisk eggehviter nesten stive (samme fremgangsmåte som ved Pavlova)
♡ Bland så i sukker og pisk til stivtFordel marengsen over røra 
og dryss på hakkede mandler
Stek kaken midt i ovnen 
til den er pent gyllen
La kaken avkjøles i formen
♡ Lag tykt vaniljefyll etter oppskriften på pakken
♡ Bland i stivpisket krem med en slikkepott
Del kaken vertikalt i to og fordel fyllet 
på den ene halvdelen og legg den andre oppå

Voila!

En rund variant av kaken finner du her

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up