Gjærbakst,  Glutenfri,  Oppskrifter

Glutenfrie pizzasnurrer

Jeg har forsøkt ulike oppskrifter på pizzasnurrer
og syns denne har vært den beste frem til nå ihvertfall

I den opprinnelige oppskriften fra Matprat brukes det Jyttemel,
men jeg er ikke så glad i smaken på det
Så jeg har bakt disse med en blanding av Semper Mix (500gr)
og Toro Kakemix (250gr) da det var det jeg hadde i skapet
Men vil tro at det går helt fint (om ikke bedre?) å kun bruke Semper Mix!

 ♥ Forvarm ovnen til 225c
 ♥ Visp lett sammen et egg til pensling av pizzasnurrene
slik at du har det klart (og at det rekker å bli temperert)

Glutenfrie pizzasnurrer

Ca 40 stk

150 g smeltet smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
12 ss fiberhusk
250 g Jyttemel (eller annet mel (se over) )
500 g Semper Mix
2 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1 egg


 ♥ Smelt smør forsiktig på lav varme og tilsett lunken melken
 ♥ La blandingen bli litt varmere enn fingervarm,
før du rører ut tørrgjær i blandingen
 ♥ Visp inn fiberhusk, og la blandingen svelle i 5-10 minutter
 ♥ Visp så inn et egg
 ♥Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i en bolle,
lag en grop i midten og hell i væsken, og elt deigen godt sammen
 ♥ Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted
 ♥ Arbeid ut deigen på kjøkkenbenken og bruk godt med mel,
og kjevle den ut til et stort rektangel
 ♥ Ha på det du måtte ønske av fyll: Pizzasaus/ketchup, kjøttdeig,
skinke, revet ost og krydder + +
 ♥ Rull deigen sammen på langsiden, slik at du får en lang og finn rull
 ♥ Skjær i passende stykker. 3 cm for litt tykke pizzasnurrer,
halver størrelsen (som jeg har gjort) for de som er litt lavere
(de hever til nesten dobbel størrelse)
 ♥ Legg pizzasnurrene på et bakepapirkledd stekebrett til etterheving
Etterhev i ca. 20 minutter på et lunt sted
 ♥ Pensle så pizzasnurrene godt med et sammenvispet egg
 ♥ Stek snurrene midt i ovnen på 225 °C i ca 15 -20 minutter
 ♥ Avkjøl pizzasnurrene lett på rist før servering

Glutenfrie pizzasnurrer
Disse pizzasnurrene er fylt med ketchup, skinke, kjøttdeig, krydder og grovraspet ost

Jeg legger pizzasnurrene i fryseren og ta dem opp på morgenen
og legger de i matpakken om barna skal ha de med seg på skolen
Da er de tinet og ferske til lunsj! ♥

Hjemme kan du godt la dem få litt varme i ovnen før servering

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up