Glutenfri Oreokake
Barnas favoritt, som bakes til alle husets bursdager
(og de er det mange av!)
OREOKAKE
Du trenger ca 450 gr Oreokjeks
Jeg bruker to pakker med glutenfrie kjeks
fra Coppenrath – Double Cooky
(selges bl.a hos Coop)
Ta 1/4 av kjeksene og brekk dem opp i småbiter, og legg dem til side
Resten av kjeksene knuses å brukes til kakebunn
Bunn:
Bland de knuste kjeksene med
100gr smeltet smør
Trykk så massen forsiktig
ned i en form (24cm) og sett til avkjøling
Jeg stikker også hull i hele bunnen med en gaffel
før jeg setter den til avkjøling, slik at den blir litt luftigere
Fyll:
2 pk myknet Tine kremost naturell
(eller 1 pk Phildelphiaost)
2,5 dl melis
3,5 dl pisket kremfløte
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
Lag en luftig og kremete masse
av kremosten og melis
Lag krem med sukker
Ta halvparten av kremen og rør den forsiktig inn
i den ferdige ostemassen
Smør ostemassen over kakebunnen og legg oppi
halvparten av kjeksene du har satt til side
Sett i kjøleskap i 30 minutter
Lag sjokolademoussen etter anvisning på posen
Rør inn de siste kjeksene i moussen
Smør massen over kaken og sett i
kjøleskap ytterligere 1 time
Legg et lag med krem på toppen til slutt
og pynt med hva du måtte ønske!
Jeg pynter ofte med oreokjeks da jeg alltid har mye til overs
La kaken stå avkjølt et døgn!

Tips:
Bruk en bake-it easy form og gjerne legg et lag med kakeplast
rundt kaken etter at kjeksbunnen har stivnet
Da slipper du å skjære løs kaken, og kan helle enkelt fjerne
laget med kakeplasten som ligger rundt kaken
Når du trykker ut bunnen er det viktig at du ikke
trykker den for hardt ned
Da kan bunnen nemlig bli hard og vanskelig å skjære i!
