Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Glutenfri Oreokake

 

Barnas favoritt, som bakes til alle husets bursdager
(og de er det mange av!)

 

 

OREOKAKE

 
Du trenger ca 450 gr Oreokjeks
Jeg bruker to pakker med glutenfrie kjeks
fra Coppenrath – Double Cooky
(selges bl.a hos Coop)

Ta 1/4 av kjeksene og brekk dem opp i småbiter, og legg dem til side

Resten av kjeksene knuses å brukes til kakebunn

 

 

Bunn:

Bland de knuste kjeksene med
100gr smeltet smør
Trykk så massen forsiktig
ned i en form (24cm) og sett til avkjøling

Jeg stikker også hull i hele bunnen med en gaffel
før jeg setter den til avkjøling, slik at den blir litt luftigere

 

Fyll:

2 pk myknet Tine kremost naturell
(eller 1 pk Phildelphiaost)
2,5 dl melis
3,5 dl pisket kremfløte
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse

 

 

Lag en luftig og kremete masse
av kremosten og melis

Lag krem med sukker

Ta halvparten av kremen og rør den forsiktig inn 
i den ferdige ostemassen

Smør ostemassen over kakebunnen og legg oppi 
halvparten av kjeksene du har satt til side

Sett i kjøleskap i 30 minutter

Lag sjokolademoussen etter anvisning på posen

Rør inn de siste kjeksene i moussen

Smør massen over kaken og sett i 
kjøleskap ytterligere 1 time

Legg et lag med krem på toppen til slutt
og pynt med hva du måtte ønske!
Jeg pynter ofte med oreokjeks da jeg alltid har mye til overs

La kaken stå avkjølt et døgn!

Denne kaken pyntet jeg med oreokjeks, M og sorte Non Stop

 

Tips:
Bruk en bake-it easy form og gjerne legg et lag med kakeplast
rundt kaken etter at kjeksbunnen har stivnet
Da slipper du å skjære løs kaken, og kan helle enkelt fjerne
laget med kakeplasten som ligger rundt kaken

Når du trykker ut bunnen er det viktig at du ikke
trykker den for hardt ned
Da kan bunnen nemlig bli hard og vanskelig å skjære i!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up