Pavlova

 

Dette er uten tvil selskapets favorittkake!
Jeg har prøvd denne i ulike varianter
men denne (utrolig enkel) oppskriften syns jeg gir best resultat

 

P A V L O V A

Pavlova

4 eggehviter
250 gr sukker

Eggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper

Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge for da blir blandingen kornete

Forvarm ovn til 150 grader

Legg bakepapir på en plate og smør marengsen utover i en pen sirkel på ca 20cm
(evnt bruk ringen på en kakeform til å tegne rundt)

Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Bruk evnt en kniv/spatel
Lag gjerne noen «furer» rundt overflaten så ser den litt mer delikat ut

Stek marengsen i ca 40 minutter midt i ovnen til den er lys og sprø

Slå av ovnen og la marengsen avkjøles for åpen ovnsdør

Når marengsen er kald kan du pynte den med eggekrem (anbefales!)
krem, is eller vaniljesaus, sjokolade, frukt, bær eller hva du vil
Det er bare å sette fantasien i sving!

A N B E F A L E S

Pavlova
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.