Glutenfri Kværfjordkake ♡ Verdens Beste

Kværfjordkake ♡ Verdens Beste

 
Kvæfjordkake

100 gr margarin
100 gr sukker
4 eggeplommer
2 dl mel (jeg bruker selvsagt glutenfritt)
1 ½ ts bakepulver
3 ss melk

Marengs
4 eggehviter
2 1 /2 dl sukker
50 gr hakkede mandler eller nøtter

Langpanne
160 grader i ca. 30 minutter på midterste rille

Fyll
1 pose vaniljekrem
2 dl kremfløte

Rør margarin og sukker hvitt
Rør inn en og en eggeplomme om gangen
Rør i mel, bakepulver, og melk
Bre røra utover i langpanne dekket med bakepapir

Pisk eggehviter nesten stive (samme fremgangsmåte som ved Pavlova)
Bland så i sukker og pisk til stivt
Fordel marengsen over røra og dryss på hakkede mandler

Stek kaken midt i ovnen til den er pent gyllen

La kaken avkjøles i formen

Lag tykt vaniljefyll etter oppskriften på pakken
Bland i stivpisket krem

Del kaken vertikalt i to
Fordel fyllet på den ene halvdelen og legg den andre oppå!

Voila!

 

A N B E F A L E S

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.