Glutenfri Oreokake

OREOKAKE

Oreokake

Du trenger ca 450 gr Oreokjeks
(jeg bruker glutenfrie oreokjeks. De fra Lovemore er BEST!)

Ta 1/4 av kjekseneog brekk dem opp i småbiter
Legg dem til side
Resten av kjeksene knuses å brukes til kakebunn

Bunn:
Bland de knuste kjeksene med
100gr smeltet smør
Trykk så massen forsiktig ned i en form (22-24cm) og avkjøl

Fyll:
2 pk Tine kremost naturell
(eller 1 pk Phildelphia ost) (myknet)
2,5 dl Melis
3,5 dl pisket krem
(Menkomel Whipping eller vanlig kremfløte)
2,5 ss Sukker
1 pose Toro lys sjokolademousse

Lag en luftig og kremete masse av kremosten og melis
Lag krem med sukker

Ta halvparten av kremen og rør den forsiktig inn
i den ferdige ostemassen

Smør ostemassen over kakebunnen og legg oppi
halvparten av kjeksene du har satt til side

Settes i kjøleskapet i 30 minutter

Lag sjokolademoussen etter anvisning på posen
Rør inn de siste kjeksene i moussen

Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time

Legg et lag med krem på toppen til slutt og pynt eventuelt med flere kjekssmuler,
revet sjokolade eller lag et mønster med sjokoladesaus!

La kaken stå avkjølt over natten, gjerne et døgn!

 

✩ A N B E F A L E S ✩

 

Tips:
Bruk gjerne bake-it easy form
Når du trykker ut bunnen pass på at du ikke trykker den for hardt ned!
Da kan bunnen bli hard og vanskelig å skjære i!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om “Glutenfri Oreokake

  1. Frida

    Jeg lagde denne kaken til en konfirmasjon, velykket resultat og mange gode tilbakemeldinger. Denne oppskriften anbefales sterkt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.