Verdens beste kalkun!

K a l k u n

Kalkun

Her i huset spiser vi kalkun minst to ganger i året
På Thanksgiving og på Nyttårsaften, og noen ganger i påsken

Det er viktig at kalkunen er romtemperert når du begynner arbeidet med den
og har du tid anbefaler jeg deg å brine den først
Fjern posen med innmat og tørk godt av kalkunen både inni og utenpå

Jeg lager først kryddersmør av ca 100 gr romtemperert smør
+ div krydder (gjerne ferskt) + noen fedd hvitløk
Og litt olivenolje (for at smøret ikke skal bli brent)
Dette smører jeg godt inn under skinnet på kalkunen!
Fremgansmåte her

Det blir kryddersmør til overs og det smører du inn  hele kalkunen med
For deretter og salte og peppre hele kalkunen

Fyll kalkunen med løk, hvitløk, epler, svisker, klementiner
sitron, eller hva du nå måtte ønske (blir kraft til sausen)

Legg den så i en smurt langpanne
Nå kan den stå slik i kjøleskapet over natten
eller du kan steke den med en gang

Ha litt olivenolje over kalkunen før den går i ovnen
Igjen for å beskytte smøret mot å bli brent

Fyll litt vann i langpannen
Akkurat nok til at den dekker hele pannen
Inn nederst i ovnen på 160 grader, 30 min pr kg

Ca hver 20-30 min heller jeg væske over kalkunen fra langpannen

Det lukter helt herlig og smaker helt himmelsk!
Kalkunen blir kjempesaftig!

Termometeret skal vise 70 grader når kalkunen er ferdig stekt

Ser også at noen legger skiver med bacon over kalkunen etter den første halvtimen
for å beskytte brystet mot uttørking og gi smak til kraften

Kalkunen må få stå en god stund før servering (minst en halvtime)
Min kalkun har stått på kjøkkenbenken tildekket i 3 timer
og var fortsatt rykende varm da vi forsynte oss av den

Viktig at den får stå slik at kjøttsaften og smakene får sette seg!

 

✩ A N B E F A L E S ✩

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.