Brente mandler (med melis om du vil)

Vi er veldig glad i mandler her i Julen
Brente mandler er altså et must
Jeg lager en porsjon brente mandler
og vender dem inn i melis når de er ferdige
Og det blir magnificent!

brente_mandler


Brente mandler

 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til

Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)

Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en «grå» farge

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret  har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)

Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler slik at du ikke brenner deg

Mandlene kan serveres slik
eller du kan gjøre som meg- å strø melis over dem

Strø masse melis over mandlene
og vend dem godt inn i melis med hendene
En fornøyelig jobb skal jeg si deg =)

Brente mandler i melis

Mandlene må oppbevares i tett boks på et tørt sted =)

 

✩ A N B E F A L E S ✩

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.