Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter

Pikekyss

 
Pikekyss
 
2 eggehviter (romtempererte)
125 gr sukker
= piskes til marengs
 
MarengsEggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til alt sukkeret er oppløst, ca 5 min 
 
 Bland forsiktig i farge om ønskelig
Sprøyt ut marengstopper på 2 stk bakepapirkledde stekeplater
 Stekes i ovnen på varmluft på 100c i ca 1-1,5t
(små marengser trenger bare 1t i ovnen, mens de større trenger 1,5t)
Jeg bruker å bytte om plass på brettene når halve steketiden er gått
 

Pikekyssene skal være gode og crispy på utsiden
og ha en litt mykere innside 
 
Når pikekyssene er ferdige slår du av ovnen, og lar de
avkjøles helt inni ovnen med ovnsdøren lukket 
 
Pikekyssene må oppbevares i en lufttett boks
og er holdbare i flere uker… 

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up