Glutenfri,  Julebakst,  Oppskrifter

Lussekatter (glutenfrie)

 
 
Lussekatter
(glutenfrie)
 
5 dl H-melk
1 pose rød tørrgjær
150 gr smør
1 ss fiberhusk 
0.5 gr safran*
0.5 ts salt
150 gr sukker 
2 ts kardemomme 
1 egg
800 gram Semper Mix
 
 
Varm opp melken til ca 38c
og rør ut gjæra i melken
Bruker du fersk gjær holder det at melken er lunken
Tørr gjær må melken være litt varmere


Tøm så blandingen over i kjøkkenmaskinen
 og tilsett det smeltede smøret og fiberhusk 
Tilsett så safran, salt, sukker, kardemomme og egg 
 
Bland til slutt inn melet og mix til en glatt og fin deig 

Sett deigen til heving på et lunt sted en times tid
(kan gjerne stå natten over også)

Bak ut Lussekattene godt med mel og 

rull ut pølser og del opp i biter
Lag små Lussekatter (de blir dobbelt så store)
og legg en rosin i hver sving
Pensle så med egg som er vispet sammen med en gaffel
og la Lussekattene etterheve på lunt sted i ca 30 min 

Lussekattene stekes midt i ovnen 
på 225 c over og undervarme i ca 12-15 min
 
Avkjøles på rist, men nytes gjerne lunken 

Lussekattene legges i fryseren etter avkjøling
 
*Du kan erstatte Safran med Gurkemeie 
hvis du ikke liker smaken av Safran
Mye bedre syns jeg 
 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up