Glutenfri,  Julebakst,  Julefavoritter,  Juletradisjoner

Cherry Chip Loaf ~ min favoritt julekake

 
 
Jeg fikk så innmari lyst på denne kaken
etter at jeg så filmen 12 Dates Of Christmas 
( x’ antall ganger for et par år siden )

 

Cherry Chip Loaf
225 gr romtemperert smør
200 gr sukker
2 egg
1 banan
1 ts vaniljeekstrakt
250 gr mel (jeg bruker glutenfritt)
1/4 ts salt
1 ts natron
65 gr valnøtter
100 gr cocktailbær
100 gr chocolate chips
(evnt grovhakket sjokolade) 
Det var opprinnelig 2 bananer i oppskriften
Men det ble litt mye banan for min del 

så jeg syns det holder med 1 😉



Smør og sukker piskes til hvitt
Tilsett så eggene og bland godt
Mos så bananen og tilsett den i røren
sammen med vaniljeekstrakten 

Bland mel, natron og salt og tilsett
melblandingen litt etter litt i smørblandingen

og mix alt glatt sammen 

Vend inn grovhakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade

Fordel røren i to bakepapirkledde brødformer
(eller tre mindre aluminiumsformer)

Stek kakene i ca 50 minutter på 175c
Nederst i ovnen
Test med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte 

La de hvile 10 min i formen, før du tar dem ut
å lar dem avkjøles på rist

Oppbevares kaldt, eller i fryseren… 

Du kan også pynte kakene med ostekrem
eller melisglasur om du ønsker det
Mannen her i huset syns det er veldig godt

Selv syns jeg den er best uten, og rett fra ovnen…
…og jeg kan spise en varm og fersk kake helt alene


Det er også fint å pakke inn en kake å gi bort 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up