Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter

Sjokoladekuler med lakris

 
 
Sjokoladekuler med lakris
 
200 gr mørk sjokolade
1 dl fløte
50 gr finhakkede mandler
3 ts lakrispulver
 
Smelt sjokoladen sammen med fløten på svak varme
Tilsett 3 ts lakrispulver og 50 gr finhakkede mandler
(jeg brukte mine lakrismandler)
La blandingen avkjøles i kjøleskapet
 
Når blandingen er avkjølt kan du trille ut kulene
før du ruller dem i lakrispulver til slutt
 
Sjokoladekulene må oppbevares tørt og kjølig
 
 
TIPS: 
 
Du kan fint erstatte den mørke sjokoladen med melkesjokolade
Når det kommer til lakrispulver er nok RAW lakrispulver
det beste å bruke når du skal rulle sjokoladekulene i lakrispulver 
 
I mine sjokoladekuler brukte jeg RAW lakrispulver 
Utenpå derimot har jeg rullet dem i lakrisrotpulver
da jeg dessverre plutselig var tom for RAW lakrispulver

 

Lakrisrotpulveret er økologisk, sukkerfritt og mye lysere
Minner litt om Hockeypulver, og er litt mer melete i konsistensen

 

 
Sjokoladekulene ble gode
Men jeg tror nok at de hadde blitt enda bedre
med Raw lakrispulver på utsiden også!
 
Oppdatering: Nå har jeg funnet det desidert beste lakrispulveret
Jeg bruker å kjøpe det i Sverige, og det kommer fra Kung Markatta 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up