Gjærbakst,  Glutenfri,  Julebakst,  Juletradisjoner,  Oppskrifter

Glutenfrie rundstykker

 
Nok et must i Julen
og helt klart en Julefavoritt! 
 
Denne oppskriften fant jeg for noen år siden hos
Husmannsplassen i Hidlesundet
 

Glutenfrie Rundstykker


 1 pk tørrgjær
6 dl vann
2 ss fiberhusk
500 gr Semper mix med fiber
2 ss linfrø

4 ss glutenfri havregryn
4 ss solsikkefrø
4 ss sesamfrø
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts bakepulver
Semper Mix (vanlig type)
1 egg
1 dl solsikkeolje

 

Bland ut en pakke tørrgjær i 6 dl varmt vann (37c)
Tilsett 2 ss fiberhusk i gjærblandingen, og la dette svelle i 10 minutter

Sett bakebollen på en digitalvekt
og tilsett 500 gram Semper med fiber
(går fint å bruke Mix uten fiber også)
2 ss linfrø
4 ss glutenfri havregryn
4 ss solsikkefrø
4 ss sesamfrø
(går fint an å bruke andre eller færre typer frø bare mengden blir den samme)
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts bakepulver


Fyll på bakebollen med Semper Mix – (fint mel)
til vekten viser ca 800 – 850 gram (totalvekt)
 
Sett bakebollen i kjøkkenmaskinen (jeg bruker Kitchen Aid)
Ikke bruk eltekrok, men flatvispen og bland inn
1 egg og 1 dl olje 

Blandingen med gjær og fiberhusk er skikkelig seig og klissete så jeg
bruker en slikkepott til å få massen ut av litermålet og opp i bakebollen…
 

Elt deigen godt sammen!

Strø mel over deigen før du setter den til heving under plast
på et lunt og godt sted i 45 minutter… (hever til dobbel størrelse)
 
 
 
 
 
Glutenfrideig er skikkelig klissete så når du skal trille ut
til rundstykker er det lurt å smøre inn hendene med litt solsikkeolje
Da trilles rundstykkene ut lett som en lek
 

Pensle så rundstykkene med egg
og dryss over frø du liker best!
Jeg bruker oftest sesamfrø

Rundstykkene skal inn i ovnen på 200 grader
og stekes i ca 20 minutter

Jeg har som Husmannsplassen i Hidlesundet erfart at det første brettet
med rundstykker med fordel kan settes inn i kald ovn
For så å la hevingen pågå mens ovnen varmes opp til 200 grader

Det tar ca en halvtime og rundstykkene på første brett blir alltid
mer luftigere enn brett nr to som har fått hevet seg utenfor ovnen i 30 min
– og som settes inn i ferdig oppvarmet ovn!

 
Disse deilige rundstykkene fryser jeg og de trenger bare
et kort opphold i ovnen før servering så smaker de som nybakte igjen! 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up