Juledrikke,  Juletradisjoner,  Oppskrifter,  Tips

Eggelikør


Eggelikør  

 
3 eggeplommer
2 dl sukker
 0,5 ts salt
7 dl  helmelk 
1 vaniljestang
1 boks fløte
2-3 dl 60% sprit


 

Eggeplommer, salt, melk (gradvis) og vaniljestang
varmes opp
til kokepunktet på svak varme
 

Melken tilsettes gradvis mens du rører hele tiden med en visp
Det skal ikke koke, bare tykne – tar ca 20 minutter

Når den er blitt tykk setter du den til avkjøling

Jeg tilsatte ca 2 dl 60% sprit når blandingen var kald
Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha eggelikøren
Du kan også droppe alkohol selvsagt!! =)

Så pisket jeg opp en boks med kremfløte
og blandet kremen forsiktig inn i eggelikøren

Helte så den ferdige eggelikøren på flasker
Ble ca 1,6 l ferdig eggelikør!

Min favoritt denne Julen 

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up