Glutenfri,  Julegodteri,  Juletradisjoner,  Oppskrifter

Brente mandler i melis

Vi er veldig glad i mandler her i julen

Brente mandler er altså et must 

Jeg laget en porsjon brente mandler
men vendte dem inn i melis når de var ferdige

Og det ble magnificent!  

Selv småguttene elsker disse! 

 
 
 
 
 
Brente mandler
 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør
Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader
i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til
 
Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)
 
Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en «grå» farge 

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret  har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget 

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)

 

Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler slik at du ikke brenner deg 

Og så kommer det nye
Strø masse melis over mandlene
og vend dem godt inn i melis med hendene
En fornøyelig jobb…

 

Mandlene oppbevares i tett boks på et tørt sted =)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up