Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter,  Tips

Bountykuler, bedre enn sjokoladen!



 

 


Bountykuler

50 g smør
1/2 dl sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
200 g kokesjokolade eller melkesjokolade

Bland alt unntatt kokosmassen (og sjokoladen) 
i en kasserolle og la det koke på svak varme
til blandingen blir hvit og seig 
Tar ca 10-15 min



Ta så kasserollen vekk fra platen
Tilsett så kokosmassen og bland godt

Avkjøl blandingen i kjøleskapet
(jeg har latt min stå over natten)
  

Trill deretter ut små kuler og legg de på bakepapir
og inn til avkjøling igjen i minst en time

Smelt sjokoladen i vannbad
og vend
de avkjølte kulene (en og en)
godt i sjokoladen med to skjeer

Så må de avkjøles i kjøleskapet igjen
til sjokoladen har stivnet 

Disse må oppbevares kaldt

Jeg bruker å ta dem ut litt før de skal serveres
slik at de blir tempererte
Mens andre her i huset liker dem best kjøleskapskalde

 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

  • Trollmor

    Nam!! Disse skal jeg prøve meg på i kveld. Høres helt himmelsk ut!!
    Nydelig blogg du har. Skal absolutt følges for å pushe min egen julestemning litt oppover 🙂

    Hilsen Djun80/Trollmor

  • Trollmor

    Og i går var nok ikke min dag å lage konfekt på, nei. Synes blandingen ble ganske suppete, og ikke noe seig. Noe som resulterte i at de på ingen måte ble "faste" kuler når jeg rullet dem ut – noe som DA resulterte i at alt falt fra hverandre når jeg forsøkte å dyppe dem i sjokoladen. Grrrr. Må ha bommet totalt i blandingsforholdene… jaja…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up