Glutenfri,  Julegodteri,  Oppskrifter

Brente mandler

Brente mandler
 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør
Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader
i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til
 
Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)
 
Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en «grå» farge 

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret
har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget 

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)

 
Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler 

Oppbevares i tett boks på et tørt sted

 

Nydelig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

  • Renates Kammers

    Takk for oppskrift på brente mandler! Er ikke noen kakemennesker vi så blir dårlig med julekaker, men brente mandler er godt:)

    Hjemme igjen fra Riga nå, turen var utrolig flott, men jeg klarte jo selvsagt å bli syk…. Så nå ligger jeg på sofaen under pleddet mitt med feber og det som følger med…

    Håper du får en strålende 2. søndag i andvent:)

    Klem fra Renate:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up