Julemat,  Juletradisjoner,  Oppskrifter

Juleribbe


Juleribbe

 

Denne måten har vi i familien min laget juleribba i alle de år
(men det var før jeg oppdaget langtidsstekt ribbe i 2017)

 
Familieribbe finner jeg fersk hos MEGA (ferdig rutet)
Gnir hele ribba godt inn med salt og pepper og lar den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager   

 

Legg ribba med svorsiden ned i en langpanne
Sørg for at du smører med noe fett først
så ikke svoren setter seg fast i pannen!

Heller oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 200-230 grader
i 45 minutter midt i ovnen!

 

Snu ribba (ta vare på vannet, til saus)
Jeg ruter opp enda mer når den er ferdig dampet
Går som en lek!
Stek så ribba på 180 grader i ca 2-2,5time
(jeg steker ribba midt i ovnen)
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!

 

Hvis svoren ikke er sprø nok når ribba er ferdig stekt
kan du sette ribba øverst i ovnen og sette på grillen
Med ovnsdøra på gløtt
Følg med hele tiden for svoren blir fort brent!

 

La ribba hvile seg i 10-15 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver

 

Voila!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  • det hvite hjerte

    Åh, jeg vil også
    ha ribbe nå i god
    tid før jul,
    men husbonden sier
    nei nei nei,
    åh, som jeg gleder meg
    til julaften og maten…
    sukk…! de fleste gleder
    seg til gaver,
    jeg gleder meg til ribbe m/tilbehør & riskrem til dessert!!!
    takk for at du deler!
    klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up