Glasur,  Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Verdens beste gulrotkake


Vel, det er den beste gulrotkaken jeg har smakt i hvertfall

Og den kan lages glutenfri!
Jeg bruker Semper Mix til denne kaken
Har ikke hatt så godt resultat med annet glutenfritt mel
da gulrøttene bare har sunket til bunns

 

Gulrotkake

4 egg
3 dl sukker
3 dl mel (Semper Mix)
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl nøytral olje (jeg bruker raps)
4-5 dl revne gulrøtter (grovraspet)

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
Sikt i alt det tørre
Rør inn olje og gulrøtter til slutt
Bland alt lett sammen slik at lufta ikke slås ut av eggedosisen

Ha røren i rundform (26cm) (eller langpanne og halver steketiden)
Stekes på rist på nederste rille på190 grader i ca 35 min

Det står 1t i den opprinnelige oppskriften (i rundform)
men min kake er altså ferdig etter 35 min så bare følg med


 

Glasur

100 gr Philadelpia ost (romtemperert)
50 gr romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
150 gr melis
= Piskes til ostekrem som du har på den avkjølte kaken

Her i langpanne versjon med karamelliserte pekannøtter og salt karamellsaus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up