Glasur,  Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Verdens beste gulrotkake

Gulrotkake

4 egg
3 dl sukker
3 dl mel (Semper Mix)
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl nøytral olje (jeg bruker raps)
4-5 dl revne gulrøtter (grovraspet)

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
Sikt i alt det tørre
Rør inn olje og gulrøtter til slutt
Bland alt lett sammen slik at lufta ikke slås ut av eggedosisen

Ha røren i rundform (26cm) (eller langpanne og halver steketiden)
Stekes på rist på nederste rille på190 grader i ca 1 time
Men min kake er ferdig etter ca 35 min, så følg med! 

 

Glasur

100 gr Philadelpia ost (romtemperert)
50 gr romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
150 gr melis
= Piskes til ostekrem som du har på den avkjølte kaken

Glutenfri gulrotkake

 

Her i langpanne versjon med karamelliserte pekannøtter og salt karamellsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up