Gjærbakst,  Glutenfri,  Oppskrifter

Glutenfrie fastelavnsboller

 

Glutenfrie fastelavnsboller 

150 gr smør
5 dl melk
1 pakke tørrgjær (rød)
2 ss fiberhusk
1 dl sukker
2 ts kardemomme
500 gr Semper Mix
100 gr Toro Kakemix
1 ts bakepulver
1 egg (romtemperert) 
+ 1 egg (romtemperert) til pensling 

Smelt smør på svak varme
 Tilsett melken i smøret og varm opp til ca 40°C

 Rør så inn gjær, før du tilsetter fiberhusk
 Bland godt og la blandingen svelle i ca 5 min 

 I mellomtiden blander du sammen mel, sukker og kardemomme i en bakebolle

 Rør inn et egg i melkeblandingen før du tilsetter melken i melet 

 Elt deigen godt sammen (gjerne i kjøkkenmaskin)

 Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted i en times tid

♥ Bak så ut deigen med mel og del opp deigen til ca 20 deler som du ruller ut til boller 

 Bollene settes på et bakepapirkledd stekebrett og etterheves i ca 50 minutter

 Pensle så bollene med et sammenvispet egg og stek dem
på brett midt i ovnen på 225 °C i ca 10 minutter

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up