Utrolig enkel og god oppskrift
og den beste ostekaken jeg har smakt
OSTEKAKE
Bunn:
17 knuste digestive kjeks (ca 225 gram)
(jeg bruker glutenfrie kjeks)
115 gram romtemperert smør
(+ evnt 0,5 ts kanel om du ønsker det)
= blandes godt sammen
Trykkes lett ned i en rundform og avkjøles
Lag sitrongele etter anvisning på pakken
men bruk kun 2,5 dl vann
Sett til side til den begynner å stivne
(følg med, for denne stivner fort)
Ostefyll:
Bland sammen:
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks lettrømme
250 gram philadelfia ost
(eller to bokser kremost naturell eller med mandarin og ananas)
3 dl kremfløte (piskes til lett krem)
Tilsett geleen i ostemassen
Hell fyllet over kakebunnen og sett kaken kjølig
Pynt ostekaken når ostemassen har stivnet
med f.eks bær, frukt, gelelelokk el
TIPS:
Jeg bruker ulike typer kjeks, gele og ost
alt etter hvilken smak jeg er ute etter
Til jul kan jeg f.eks bruke pepperkaker i bunnen
eller evnt bare tilsette litt julekrydder til digestive kjeksen