Glutenfri,  Muffins,  Oppskrifter

Banana Nut Muffin

Mmmm, absolutt en ny favoritt her i huset
Bananmuffins med valnøtter

Banana Nut Muffin

  • 190 gr mel 
  • 1½ ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts muskatnøtt
  • ¼ ts kanel
  • 115 gr smør (smeltet) 
  • 3 bananer 
  • 100 gr sukker 
  • 55 gr mørkt brunt sukker  
  • 1 dl melk
  • 1 stort egg
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 100 gr valnøtter (rist dem gjerne for en litt bedre nøttesmak)

♥ Rist først valnøttene (om du vil) på 190c i ca 5-10 minutter
Legg valnøttene utover en bakepapirkledd stekeplate
Jeg syns ristede valnøtter gir en mye bedre (og mere) smak

 

♥ Sett på ovnen på 175c
♥ Visp sammen siktet mel, bakepulver, salt, muskatnøtt og kanel sammen i en stor bakebolle
♥ Smelt smøret
♥ Mos bananene med en gaffel og ha dem i en bakebolle. Pisk inn det smeltede smøret
sukkeret (begge sortene), melk, egg og vanilje. Bland godt
♥ Bland så de våte ingrediensene i de tørre. Bland alt lett sammen (ikke pisk)
♥ Vend så inn halvparten av valnøttene
♥ Fyll så røren i muffinsformer og sprinkle resten av valnøttene på toppen av muffinsen
♥ Muffinsen skal i ovnen på 175c (midt i ovnen) i ca 25-30 minutter
Følg med etter 25 min slik at de ikke blir brent
♥ Bruk en kakepinne for å sjekk at muffinsen er gjennomstekt
Avkjøles og nytes….

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up