Dessert,  Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Smashkake

 
 

Anbefaler deg å lese hele dette innlegget
før du bestemmer deg om du også 
skal prøve deg på en Smashkake


Smashkake 

Kakebunn(er)
TIL 2 RUNDFORMER ELLER EN STOR LANGPANNE

4 eggehviter
3 dl sukker
ca 200 gr ritzkjeks
(jeg brukte glutenfri variant)
2 ts lakrispulver (kan sløyfes, men er godt!)
Jeg laget kaken med 2 rundformer 

Eggehvitene piskes til stive topper, tilsett så sukkeret
og pisk videre til luftig marengs Vend inn lakrispulver og knuste kjeks 

Smør og kle kakeformene med bakepapir
og fordel marengsen jevnt utover i formene 

 
Kakebunnene stekes midt i ovnen på 175c
i ca 25 minutter (bunnene skal være gyldne og fine) 
Avkjøl bunnene helt på rist før de tas ut av formene  

 
Allerede mens bunnene er i ovnen
kan du begynne med sjokoladekremen 

 
Sjokoladekrem
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 gr smør
200 gr kokesjokolade 
 
Smøret smeltes på svak varme i en liten kjele
Brekk opp sjokoladen i småbiter (jeg gjør det mens den er innpakket)
og tilsett sjokoladen i det smeltede smøret
og la den smelte inn sammen med smøret 
Når sjokoladen er smeltet inn i smøret
rører du ut sukkeret i sjokoladeblandingen
Tøm alt over i en bakebolle og visp inn eggeplommene
til du får en glatt og klumpfri krem 

Avkjøl kremen og smør den over de avkjølte kakebunnene
Sett begge bunnene med krem på til avkjøling i kjøleskapet
(for all del ikke sett dem oppå hverandre)

Jeg syntes ikke at denne kremen var noe god
så jeg laget istedet en sjokoladeganache

Sjokoladeganache

60 gr smør
1 dl fløte
100 gr sjokolade (bruk den du syns er best)
Varm opp kremfløten til kokepynten i egen kjel
Mens du smelter smør i en annen
Tilsett så sjokoladen i smøret og bland godt
Derretter tilsetter du den varme fløten i sjokoladeblandingen
Blad godt og avkjøl   

Pisk opp kremen før du legger den på kakebunnene
og inn i kjøleskapet til avkjøling 1 times tid

 
 
Fyll   

*5 dl vaniljekrem
*3 dl fløte
100 gr smash
*Lager du rundkake du halvere mengden av vaniljekrem og kremfløte
Noe du kan se at jeg ikke gjorde hva vaniljekremen angår


Lag vaniljekrem eller kjøp en ferdig pakke
Pisk luftig krem av fløten

 
Så skal kaken settes sammen  
Legg den ene kakebunnen på kakefatet
Fordel over vaniljekrem
Strø over hakket smash oppå vaniljekremen
Legg den andre kakebunnen oppå  

 
 Kremfløte piskes til luftig krem
som pyntes på toppen av kaken
Pynt med Smash
(jeg brukte en hel pose med Smash)   

Serveres at once 

Setter du kaken i kjøleskapet blir smashen myk
Absolutt ikke godt
Så kaken må serveres med en gang!

 

Konklusjon: Kaken kan nok se smashing ut
Men smakene derimot, var helt crashing
Dette var ingen god kake!
Det ble altfor søtt og helt kræsj i smakene
Smash, vaniljekrem, kremfløte og kokesjokolade?

Det var som å spise en altfor stor bit med konfekt
Det eneste som var godt, var bunnene med et hint av lakrissmak

 

Alle syv som fikk servert et kakestykke hver
kom til samme konklusjon: Altfor mektig. Det ble kvalmt! 
Resten av kaken gikk rett i søpla! 
 
Anbefaler deg heller å kjøpe en stor pose
med Smash og virkelig nyte den max
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up