Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Sjokoladekake i langpanne med rømme

 
 
Fant plutselig ut at det ville være lurt
å ta med seg en kake på skolens sommeravslutning
Spesielt siden vi er de eneste med barn
som må spise glutenfritt
Og det var jammen meg lurt…    

Fort gjort å lage denne kaken da:

Sjokoladekake i langpanne med rømme

300gr smør
6ss kakao
3,5dl vann
5dl sukker
3 egg
6,5dl mel (jeg bruker glutenfritt)
2ts natron
1ts vaniljesukekr
3 dl rømme (jeg bruker lettrømme)
 
 
Slik gjør du:
 
Smør, kakao og vann kokes opp i en stor kjele 
Når blandingen er kokt opp tar du kjelen tilside og tilsetter sukkeret  

Etter at sukkeret er oppløst tilsetter du resten av ingrediensene
Bland godt med en håndmikser
Jeg tilsatte også en liten klype muskattnøtt
Ha i rømmen til slutt når blandingen ikke lenger er kokvarm 
 
Denne kaken skal i en stor langpanne
og stekes nederst i ovnen på 160c i ca 40 min
 

 
Sjokoladeglasur
 100gr smør
6ss sterk kaffe
(eller melk hvis du heller foretrekker det)
4ss kakaopulver
1ts vaniljesukker
3,5dl melis    

Smelt smør, tilsett kaffe
Og pisk inn siktet melis/vaniljesukker/kakao

Glasuren smøres utover kaken når kaken er avkjølt
Hvis glasuren blir for fast, tilsett et par ss melk/væske

Det ble veldig mye kake, og kaken ble veldig god! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up