Sjokoladekake i langpanne med rømme
Fant plutselig ut at det ville være lurt
å ta med seg en kake på skolens sommeravslutning
Spesielt siden vi er de eneste med barn
som må spise glutenfritt
Og det var jammen meg lurt…
å ta med seg en kake på skolens sommeravslutning
Spesielt siden vi er de eneste med barn
som må spise glutenfritt
Og det var jammen meg lurt…
☼
Fort gjort å lage denne kaken da:
Sjokoladekake i langpanne med rømme
300gr smør
6ss kakao
3,5dl vann
6ss kakao
3,5dl vann
5dl sukker
3 egg
6,5dl mel (jeg bruker glutenfritt)
2ts natron
1ts vaniljesukekr
3 dl rømme (jeg bruker lettrømme)
3 egg
6,5dl mel (jeg bruker glutenfritt)
2ts natron
1ts vaniljesukekr
3 dl rømme (jeg bruker lettrømme)
Slik gjør du:
Smør, kakao og vann kokes opp i en stor kjele
Når blandingen er kokt opp tar du kjelen tilside og tilsetter sukkeret
Når blandingen er kokt opp tar du kjelen tilside og tilsetter sukkeret
Etter at sukkeret er oppløst tilsetter du resten av ingrediensene
Bland godt med en håndmikser
Jeg tilsatte også en liten klype muskattnøtt
Ha i rømmen til slutt når blandingen ikke lenger er kokvarm
Bland godt med en håndmikser
Jeg tilsatte også en liten klype muskattnøtt
Ha i rømmen til slutt når blandingen ikke lenger er kokvarm
Denne kaken skal i en stor langpanne
og stekes nederst i ovnen på 160c i ca 40 min
og stekes nederst i ovnen på 160c i ca 40 min
☼
Sjokoladeglasur
100gr smør
6ss sterk kaffe
(eller melk hvis du heller foretrekker det)
4ss kakaopulver
1ts vaniljesukker
3,5dl melis
6ss sterk kaffe
(eller melk hvis du heller foretrekker det)
4ss kakaopulver
1ts vaniljesukker
3,5dl melis
Smelt smør, tilsett kaffe
Og pisk inn siktet melis/vaniljesukker/kakao
Glasuren smøres utover kaken når kaken er avkjølt
Hvis glasuren blir for fast, tilsett et par ss melk/væske
Det ble veldig mye kake, og kaken ble veldig god! ♥

