Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Daimkake med mandelbunn

 
Jeg har alltid laget Daimkake med marengsbunn
(oppskrift her) så det var gøy å prøve noe nyttl
Og kaken ble ekstra god, med en god crunsj 

Daimkake med mandelbunn
 
Bunn:
3 eggehviter
2 dl sukker
= stivpiskes

1 dl grovhakkede mandler
blandes forsiktig i eggehvitene

I rundform (bakepapir i bunnen)
Stekes nederst i ovnen
140c i 1 time

Avkjøles helt

Krem
2 eggeplommer
1 dl sukker
3dl kremfløte
2 doble Daim (ca 120 gr)
 
Pisk eggedosis
av eggeplommer og sukker

Visp kremfløten til krem og
bland den i eggedosisen med lett hånd

Grovhakk sjokoladen og ha den i røren
Hold igjen noe til pynt

Hell kremblandingen over
den avkjølte kaken

Pynt med grovhakket Daim
Kaken må stå minst 2 t i fryseren
 

 

 
 
Hvis kaken skal stå lenge i fryseren 
bør den tas ut ca en 20 min før den skal serveres
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up