Glutenfri,  Middag,  Oppskrifter

Andebryst

My favorite

 

 

Snitt fettsiden (små ruter) på andebrystene med en spiss skarp kniv… 

  Gni brystene inn med salt og pepper
Stek dem så med skinnsiden ned
i en tørr varm stekepanne, i ca 3-4 min
Snu dem så og stek på den andre siden i 2-3 min  

 

Legg andebrystene
med fettsiden opp i et ildfast form
og sett dem midt i ovnen på 180 ºC i ca 10-12 min
(andebrystene skal ha en kjernetemperatur på 68 ºC)

Når de er ferdige må de hvile i 15-20 min før de skjæres opp
Husk at andebrystene ikke skal være gjennomstekt!
Men rosa og fine!

Serveres med hjemmelaget potetmos eller ovnsbakt potet,
grønnsaker, appelsinsaus, glasert rødløk og sopp!

 

 

Appelsinsaus

 

Sausen lager jeg av det vi har tilgjengelig her
Men er inspirert av oppskriften til Wenche

Jeg tar alt på slump så målene blir bare sånn ca…
Smeltet 1ss brunsukker og tilsatte ca 2dl appelsinjuice,
1ts rødvinseddik, ca 1 ss sirup, litt soyasaus og en god dæsj Creme Fraiche
og enda mer appelsinjuice (væsken ca 5dl tilsammen)
litt fløte, salt og pepper og til slutt en liten slump med fett fra andebrystene

Kokes til sausen blir tykk og deilig
(jeg begynner alltid med sausen først)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up