Gjærbakst,  Glutenfri,  Oppskrifter

Glutenfrie Kanelboller~Kanelsnurrer

Glutenfrie
Kanelboller~Kanelsnurrer

7 dl melk
1 pk tørrgjær
2 ss fiberhusk
150 gr romtemp smør
2 pk Semper glutenfri Mix
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
150 gr sukker
1 egg

Varm først melken til 37c, tilsett gjær og rør til alt er oppløst
Pisk inn fiberhusk og la dette svelle i 10 minutter

Del smøret i terninger og bland det inn i væsken sammen med resten
Alt eltes i kjøkkenmaskinen i ca 5 min

Sett deigen til heving (dobbel størrelse) ca 30 min

Del deigen i to og kjevle ut til rektangel
Ta på smør, strø på kanel og sukker og rull sammen til en pølse

Skjær så opp ca 1,5 cm tykke skiver og legg disse på stekebrett
Jeg la mine i ekstra store muffinsformer på stekebrettet
Disse skal igjen etterheves i ca 30 minutter

Pensle kanelbollene med egg før du steker dem i ovnen
(og evnt strø på perlesukker)

Midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter

Etter ønske fra barna hadde jeg på noen striper med melisglasur
på kanelbollene rett før servering

 

Så da er fryseren full av deilige kanelboller!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

  • Hannes favoritter

    Det så veldig godt ut!!! Håper du har det bra! Her har det gått så i ett med hyttebygging at jeg knapt har vært innom en eneste blogg på lange tider. Takk for koselige kommentarer på de sporadiske innleggene mine! Håper resten av uken din blir fin! Klem fra Hanne

  • Thing

    Tusen takk Hanne!
    Jeg har vært litt dårlig på bloggbesøk selv den siste tiden
    Men tenkte å ta en runde i kveld =)

    Klemmmmm!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up