Middag,  Oppskrifter,  Thanksgiving

Oppskrift ‘Brine’

 
 
Vi hadde en fin Thanksgiving og kalkunen ble meget bra!
 Her er oppskrften på Briningen jeg brukte

Brining
 
Fyll en stor kasserolle med
4 liter kaldt vann
2,3 dl Kosher salt
(Får du ikke tak i Kosher salt kan du bruke 1,5 dl Maldon salt)
1 dl brun sukker (løs raffinert)
1 ss hel pepper
2 løk i båter
6 knuste hvitløksfedd
og tilsett alt av krydder som du liker
Selv tilsatte jeg rosmarin, timian og 4-6 laurbærblad
– Og 1 appelsin (med skall) oppdelt i båter
Alt dette skal kokes opp
og avkjøles igjen med en gang…
 
Når ‘laken’ er helt avkjølt setter du den i kjøleskapet
 
Ta ut den ferdig tinede kalkunen
(den skal alltid tines i kjøleskap)
Ta ut innmaten og skyll kalkunen i kaldt vann og tørk den
både inni og utenpå
 
Når laken er kjøleskapskald tar du den ut
og tilsetter 3 liter isvann og blander godt
 
Jeg kjøpte en helt ny bøtte til dette formålet
vasket den og puttet en stor stekepose oppi
til kalkunen og væsken
 
Så la jeg kalkunen oppi bøtta med bena opp
Så var det bare å fylle opp bøtta med laken
slik at væsken dekket hele kalkunen
så knøt jeg igjen posen og satte bøtta i kjøleskapet
 
Hvis du ikke bruker bøtte men skal ha kalkunen liggende flatt
må du huske på å alltid legge den ned med brystet først
og så må du snu kalkunen halvveis slik at briningen blir jevn
Den kan ligge i denne blandingen i 10-16 timer
Dess lengre dess bedre
Ja, noen lar den ligge i tre dager!
 
Dagen kalkunen skal spises tar du den ut av kjøleskapet
Tømmer ut væsken
Skyller kalkunen under kaldt vann
Tørk den godt både inni og utenpå og lar den ligge på kjøkkenbenken 
mens du forbereder deg på steking
 
Jeg laget som vanlig kryddersmør som jeg smurte
innunder skinnet på kalkunen (fremgangsmåte)
 
Kalkunen ble skikkelig god og saftig
Så jeg tenker vi Briner til Nyttårsaften også =)
 
Ellers har vi stort sett vært syke hele helgen
og jeg, ja jeg har pyntet til Jul!
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up