Glasur,  Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Glutenfri Devil’s food cake

 
 

Devil’s food cake 
 
200 gr smør
3 dl sukker

3 egg

5 dl mel

(jeg bruker glutenfri fin kakemix)
1 dl kakao
1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 ts salt

2 dl  kokt varmt vann

1 dl rømme

 Romtemperert smør og sukker piskes luftig sammen

Tilsett så eggene, og pisk videre til luftig konsistens
Rør ut kakao i varmt vann 
Sikt og bland sammen mel, bakepulver
vaniljesukker, natron og salt
 
Så skal resten blandes sammen 
med en slikkepott 

Tilsett melblandingen i eggblandingen
Deretter rømme og kakaovannet

 
Hell røren i smurt rundform
Kaken stekes nederst i ovnen
på 175 grader i ca 40-50  minutter 
(det ble 50 minutter på min kake) 
 
 
Glasur 
 
500 gr mørk sjokolade
1 dl kremfløte 

150 gr
smør
 
Sjokoladen smeltes sammen med 
fløte og smør over vannbad 

Kremen må så avkjøles
før du kjører den i mikseren til den blir luftig og fin
 
Del kaken i tre eller fire lag
Smør med krem både inni og utenpå!
 
Veldig høy og fin kake
Men dessverre ikke spesielt god på smak!
 

Mine sjokoladekaker er MYE MYE MYE bedre
– men morsomt å prøve noe nytt! =]



 God helg!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up