Glasur,  Glutenfri,  Muffins,  Oppskrifter

Glutenfri Cupcakes

 
 
 

Magnolia Vanilla Cupcakes

ca 40 stk

250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl mel   (jeg bruker glutenfritt!)
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Sitron

Det romtempererte smøret piskes mykt
Jeg bruker ikke vispen, men bruker den flate K spaden
Tilsett så sukker og pisk videre i ca 3 min
til du får en
meget luftig smørkrem 

Pisk inn eggene, ett om gangen
og pisk godt
mellom hvert egg

Tilsett vaniljeessensen
Sikt sammen mel og bakepulver
Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken
Jeg raspet også sitronskall å hadde i røren
sammen med litt sitronsaft..

Fyll deigen i muffinsformene til
de er ca 3/4 fulle
 
Stek kakene midt i ovnen 
ved 175°C i 15min
 
Avkjøles!

Smørkrem

250 g smør
2 ts vaniljeekstrakt
1 dl melk
12-16 dl melis
Sitron
Tilsett litt sitronsaft og evnt raspet sitronskall (smak til)
 

Til smørkremen
piskes romtemp. smør, vaniljeessens
melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter
på middels hastighet
Smørkremen skal da være luftig og smidig

Tilsett
mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter
mellom hver gang til
smørkremen er tykk 
og har god smørekonsistens

Da er det bare å smøre kremen på Cupcaken
Du får den karakteristiske fasongen ved å
først smøre
et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv
Ta så
kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins.
Jevn til kantene

Evnt du kan bruke en sprøytepose
Dryss over ulike typer kakestrøssel til pynt om ønskelig
Men de er jo like fine uten!

Sett Cupcaksen i kjøleskapet,
slik kremen stivner

Og hvis du som meg
heller foretrekker Ostekrem
så kommer oppskrift på den her:

Ostekrem

1 pk Philadelphia ost
150 gram smør
250 gram Melis
1 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt
Sitron
Tilsett litt sitronsaft og evnt
raspet sitronskall (smak til)

Ost og smør må være romtemperert
Alt piskes sammen til en fluffy ostekrem
Tilsett litt sitronsaft og evnt
raspet sitronskall (smak til)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up