Julemat,  Middag,  Oppskrifter,  Påske,  Thanksgiving

Kalkun

 

 

Her i huset serverer vi kalkun til Thanksgiving,
på nyttårsaften og gjerne i påsken også
Og det må være helstekt kalkun!

 

Fjern posen med innmat så snart du får den ut
(mens kalkunen enda står på kjøling/tining)
Kalkunen må tines i kjøleskap, og det kan ta 4-5 dager
(avhengig av størrelse)

Ta vare på innmaten, da du kan koke saus på denne

Kalkunen skal være romtemperert
når du begynner arbeidet med den

Så skyll kalkunen godt under kaldt vann og
tørk godt av den både inni og utenpå 

Lag kryddersmør av:
100 gr romtemperert smør + div krydder + hvitløksfedd
Smøret smører jeg godt inn under skinnet på kalkunen

Egentlig en ganske så fornøyelig jobb

Blir det noe kryddersmør til overs kan du smøre inn
hele kalkunen med dette

Legg kalkunen i en langpanne og fyll den med røde saftige epler,
svisker, klementiner og hvitløk.
Eller hva du nå ønsker å smakstilsette den med
Jeg liker f.eks å fylle den med appelsiner i påsken

Fyll langpannen med vann, slik at det dekker hele pannen

Væsken i langpannen bruker du til sausen etterpå!

Har du ikke smurt inn hele kalkunen med kryddersmør,
kan du f.eks pensle den med smeltet smør tilsatt salt og pepper

Sett i et steketermometer i det tykke bryststykket


Kalkunen skal stekes nederst i ovnen på 160 grader
ca 30 min pr kg  

Ca hver halvtime heller jeg væske over kalkunen fra langpannen
evnt/vekselsvis med at jeg pensler den med det smeltede smøret


Sprut gjerne noen få striper med honning
over kalkunen mot slutten av steketiden

Termometeret skal vise 70 grader når kalkunen er ferdig stekt

Jeg lar den hvile under folie i minst en time når den er ferdig

Jeg har også latt kalkunen hvile i under folie i over 3 timer
Og den har fortsatt vært rykende varm, saftig og god
Men viktig at væsken får være i langpannen, slik at kalkunen ikke tørker ut

Anbefales!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

  • vår lille verden

    Hei:)Du er en reddende engel..Og jeg som har gått og lysta på kalkun siden nyttårsaften!Vi skal ha gjester i morra og skal prøve meg på denne,tusen takk for at du deler!Jeeiiii:)klem

  • Helen

    Åhh, jeg ble også sulten !!!
    Men, før middagen skal lages, en stor kopp te, som kanskje demper sulten…litt…?!

    Så lages pizza idag, og når man er i Italia, kjøpes det fersk pizza bunn fra butikken – og resten klarer til og med mannen min…thiii

  • Thing

    Fersk italiensk pizzabunn må være greit å ha ja! =)

    Jeg har to stk Kalkuner itl i frysen som skal til pers
    ila året.. Gleder meg! Fantastisk godt og sunt kjøtt! =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up