Dessert,  Glutenfri,  Kake,  Oppskrifter

Pavlova

  

P A V L O V A

4 eggehviter

250 gr sukker
 
Eggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
 
Tilsett så sukkeret gradvis
 
Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge
for da blir blandingen kornete
 
Forvarm ovn til 150 grader
 
Legg bakepapir på en plate og smør marengsen
utover i en pen sirkel på ca 20cm
(evnt bruk ringen på en kakeform til å tegne rundt)
 
Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Bruk evnt en kniv/spatel
Lag gjerne noen “furer” rundt overflaten så ser
den litt mer delikat ut
 
Stek marengsen i ca 40 minutter
midt i ovnen
til den er lys og sprø
 
Slå av ovnen og la marengsen avkjøles
for åpen ovnsdør
 
Når marengsen er kald kan du pynte den
med eggekrem (anbefales!) krem, is eller vaniljesaus
sjokolade, frukt, bær eller hva du vil
Det er bare å sette fantasien i sving!
N Y D E L I G !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up