Middag,  Oppskrifter

Svinestek (med sprø svor om du vil…)

 
Jeg tok med en billig surret
utbenet svinestek med svor fra Mega
 – som kjekt å ha
 
Å den ble kjekk å ha i dag…
 
 
 
Svinestek
med sprø svor
1,8 kg 

Gni inn steken med salt og pepper
Legg så steken med svorsiden ned
i en langpanne/ildfast form
Tilsett 1-2 dl vann
Dekk formen med folie og damp steken
i ovnen på 230 grader i 20 minutter 

I mens synger du en sang
rydder litt på kjøkkenet
og stryker mannen kjærlig gjennom håret
om du er så heldig å ha han hjemme!

Når steken er ferdig dampet
senker du ovenstemperaturen til 150 -175 grader
Lavere temperatur = lengre steketid 

Fjern folien
Snu steken med svorsiden opp
Hell ut vannet og bruk det til evnt saus?

 
 
Du kan også legge oppskjært løk og
gulrøtter (+annet snacks) i formen
sammen med steken
Men det hadde ikke jeg idag!
Sett termometeret i steken på den
tykkeste
delen
Inn igjen i ovnen på 150-175 grader i ca 2,5 timer
Kommer an på størrelse
 
Temp. skal være på 76 grader 
når den er gjennomstekt
Jeg tar den ut på 70c
 
Er ikke svoren helt sprø kan du sette
steken helt øverst i ovnen og sette på grillen
Ha ovnsdøra på gløtt og følg med
hele tiden for svoren blir fort brent

 

 
La steken hvile i minst 20 min
før du begynner å skjære i den 

Og da lager du saus, rødkål (Noras!) og grønnsaker
og heller vannet av potetene!

 
 
Smaker veldig godt med salt potetgull til
Salt potetgull med saus – nam!
Men ikke noe å lære bort til barna kanskje? 

Ja, egentlig bruker jeg den samme
oppskriften som jeg bruker til Juleribbe ser jeg

 
Og da har mannen kommet hjem
fra t/r Rhodos så da er det bare å sette seg til bords!
 
 
Velbekomme!
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll UpScroll Up